Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PSD Alba a organizat la Alba Iulia o serbare electoral-câmpenească cu mici, bere, miniștri și candidați la europarlamentare

Publicat

YouTube video

Sute de oameni s-au adunat, joi, de 1 Mai, pe malul râului Mureş, lângă Alba Iulia, în zona localului „Hanul cu Berze”, la o serbare câmpenească la care au oferit fiecărui participant gratuit  câte patru mici şi două beri. Iniţiativa a aparţinut PSD Alba, ai căror reprezentanţi au invitat membri, apropiaţi, simpatizanţi, dar şi pensionari, la masă şi distracţie gratis de Ziua Muncii. La eveniment au participat şi miniştrii Dan Şova şi Mircea Duşa, dar şi candidaţii la europarlamentare, Maria Grapini şi Victor Negrescu care au avut prilejul să țină discursuri electoarle și să facă băi de mulțime.

Ziua de 1 Mai a fost un prilej pentru social-democraţii din Alba să mai apropie din electoratul local, în preajma alegerilor europarlamentare. „Tradiţia” de ieşit la iarbă verde, la grătare, mici şi bere a fost păstrată şi de politicieni, care au socializat cu invitaţii la evenimentul dinafara oraşului Alba Iulia.

Atmosfera  a fost întreținută de interpreții Dina Vărărean, Cosmin Sârb și Alexandra Creț, alături de formația acestora.

Cheful electoral a fost plătit de PSD Alba, care a împărţit 1.500 de invitaţii. S-au adunat peste 500 de oameni. Fiecare participant a primit gratis pe baza unei ”invitații-voucher” patru mititei și două beri la pahar.

Şi cum atmosfera de sărbătoare a permis participanţilor să mai uite de grijile de zi cu zi, „gazdele” au profitat de ocazie şi le-au transmis şi mesaje electorale (video de mai jos)

YouTube video

Dintre liderii locali, au participat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian, Călin Potor, dar şi vicepreşedintele PSD Alba, Victor Negrescu, candidat la europarlamentare şi Laurenţiu Rebega (vicele CJ Prahova, şi el candidat la europarlamentare), alături de reprezentanţi ai alianţei electorale, de la UNPR şi PC.

„Mă bucur că mă întâlnesc astăzi cu un efectiv de colegi, de militanți și de prieteni ai PSD-ului, UNPR-ului și PC-ului și sper ca ziua de astăzi să fie un început în lupta împotriva camarilei portocalii (n.r. – din Alba). Suntem într-un municipiu în care de atâta vreme PNL-ul și PDL-ul au condus această administrație. Cum au condus-o, vedem cu toții. Noi suntem hotărâți, și astăzi alături de noi sunt trei miniștri, trei candidați pentru alegerile europarlamentare care au venit să ne susțină, care au venit să ne lămurească că varianta PSD, UNPR și PC, lista candidaților pe care o prezintă Victor Ponta este una învingătoare, este una performantă, este una care pe data de 25 mai trebuie să ne ducă spre victorie. De rezultatul pe care îl obținem noi, aici, la Alba Iulia, la Cugir, la Câmpeni, la Sebeș, la Ocna Mureș, la Teiuș și la Aiud depinde numărul de europarlamentari pe care îi trimitem în Parlamentul European. Nu mai dorim ca Monica Macovei, Cristian Preda să batjocorească românii și România peste hotare sau în Parlamentul European. Vrem să trimitem acolo oameni performanți, oameni care știu ce au de făcut, care au dovedit în Parlamentul României, care au dovedit în guvernul lui Victor Ponta că sunt oamenii cei mai profesioniști”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Citește și Ioan Dîrzu, iniţiatorul unei legi care permite funcţionarilor parlamentari să primească bani de la regii, companii de stat şi autorităţi publice

Citește și Conducerea PSD Alba va fi SCHIMBATĂ dacă obține rezultate slabe la ”europarlamentare”. Vezi cine așteaptă căderea lui Dârzu

„Ce bine e să fiu din nou acasă! Să fiu printre dumneavoastră, printre colegii, prietenii noștri din Alba Iulia, cei care susțin și luptă pentru a produce schimbare aici, în municipiul Alba Iulia. Cred cu tărie acest lucru, am crezut în toți acești ani că putem să arătăm că municipiul Alba Iulia nu este un oraş controlat de o camarilă politică, nu este un oraș care este al lui Hava, al lui Dumitrel. Este un oraș care este al albaiulienilor. Trebuie ca, cu ocazia acestor alegeri, alegerile europarlamentare pe 25 mai, să arătăm că într-adevăr noi putem să producem schimbarea. Noi putem să arătăm că Primăria Alba Iulia sau județul Alba are nevoie de oameni care să apere interesele cetățenilor din județ, nu interesele unora”, a precizat candidatul la europarlamentare, Victor Negrescu.

Citește și Europarlamentare 2014: Candidatul care propus reducerea TVA la PREZERVATIVE. Este vicepreședinte la filiala unui partid din Alba

Citește și Veniturile lui Victor Negrescu, candidatul cu care PSD Alba se mândrește că l-a introdus în lista pentru Parlamentul European

„Alba Iulia e a românilor. Aici a început cu rezoluția din 1918 și Alba Iulia, vă supărați sau nu, nu e numai a dumneavoastră, e a tuturor românilor. Așa că haideți să ne unim și să răspundem acelei frumoase poezii <Ca românu-i nu-i niciunul/Unu-s toți și toți sunt unul>”, le-a spus albaiulienilor Maria Grapini, candidata la europarlamentare.

Liderii PSD Alba şi delegaţia de la Bucureşti, formată din miniştrii Dan Şova, Mircea Duşa şi Maria Grapini, candidat la europarlamentare au venit la Alba Iulia de la Cugir, unde au participat, dimineaţa, la manifestarea organizată de partid de 1 Mai, la care au fost prezente aproximativ 3.500 de persoane. Manifestarea a cuprins program artistic cu formaţii locale şi fanfara „Transilvania”, dar şi mici şi bere, alimente oferite după acelaşi „model” ca la Alba Iulia, în Piaţa 1 Mai din oraş.

Vezi detalii despre manifestarea de la Cugir şi galerie foto, pe Cugir24.ro.

Reamintim că pe timpul campaniei electorale, formaţiunile politice trebuie să respecte anumite reguli. Potrivit unei ordonanţe a guvernului din 2012, intră în categoria bunurilor care pot fi oferite alegătorilor următoarele: afişe, pliante, cărţi postale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mănuşi, pelerine, jachete inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor.

Pot intra în categoria bunurilor simbolice care pot fi oferite alegătorilor şi alte obiecte, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA pentru fiecare articol.

Nu pot fi oferite alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun.

Potrivit Legii nr. 35/2008, “constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelasi scop”.

De asemenea, Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European prevede sancţiuni cu amendă între 4.500 si 10.000 lei, dacă organizatorii nu iau măsurile necesare pentru desfăşurarea normală a adunărilor electorale sau dacă se distribuie şi se consumă băuturi alcoolice în timpul acestor adunări.

Citește și PSD, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare. Ce-au promis la Alba Iulia și ce-au făcut candidații după alegerile din 2009

Citește și SONDAJ Alba24: A început campania electorală pentru EUROPARLAMENTARE. Cu ce partid ați vota dacă mâine ar fi alegeri?

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. mirciulica mustaciosu

    joi, 01.05.2014 at 20:48

    personal ……as dori un interviu cu responsabilul pe investitii de la daimler……in care sa se spuna si noua cine a dorit ca investitia STC sa se faca la sebes…….nu de alta…..dar domnul Sova se lauda ca Victor Viorel a ales special Sebesul……….!!!! Heeeeelouuuuuu

  2. Mirela

    joi, 01.05.2014 at 23:33

    Doamne fereste! Am vazut cateva caricacaturi si nu mai spun decat Doamne fereste! Inghit stampila decat sa o folosesc….inconstient.

  3. bono

    vineri, 02.05.2014 at 07:56

    Jenant … speram ca cel putin generatia tanara (gen Sova, Jidveiam , etc) sa nu mai recurga la clasicele pomeni electorale dar se pare ca spalarea creierelor la clasicele „scoli de vara” TSD functioneaza perfect. Voi chiar credeti ca lumea o sa va mai voteze pentru 4 mici + 2 beri? – intrebare adresata tuturor partidelor politice!

  4. Darius

    vineri, 02.05.2014 at 09:23

    Iarasi maimutica de ****** s-a afisat cu …paravane -sot(il compatimesc)si secretara(care merge la locul de munca mai mult dezbracata decat imbracata).Damele de …companie a PSD-ului !

  5. ina

    vineri, 02.05.2014 at 09:34

    ******* pare suparata ,oare ca nu s-a putut da in ….barca ca era si sotul dupa ..ea?! Si inca ceva..spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti(secretara care danseaza pe mese,imbracata indecent la locul de munca si care atunci cand intra la povesti in biroul directoarei uita sa mai iasa…cei care au treaba la secretariat trebuie sa astepte)

  6. responsabil

    vineri, 02.05.2014 at 14:21

    ……ROMANI TREZITI-VA!
    ……TINERI TREZITI-VA!
    ……DEMNITATEA NU SE CUMPARA CU ,,PERSONAJE’ CARE NU NE PRIVESC IN OCHI!
    ……DRAGI CITITORI; FITI FINI OBSERVATORI!
    ……CAPUSELE SE TIN DE VOI ( TINERI)!
    ……D-ZEU SA BINECUVANTEZE ADEVARUL….LUMINA….INCREDEREA IN NOI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax