Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: „Târg de sclavi” la Alba Iulia, cu licitație de la un leu. Dansuri dacice, ciocniri între daci și romani la Poarta IV a Cetății

Publicat

targ de sclavi Prima zi a Festivalului Roman Apulum s-a încheiat cu bătălii daco-romane, dansuri ale nimfelor, lupte între gladiatori și un târg de sclavi.

Vremea rea de afară nu a stricat buna dispoziție a turiștilor și albaiulienilor care au rămas până la ultimul moment pregătit de organizatori. De departe unul dintre momentele care a stârnit și amuzament în rândul publicului a fost târgul de sclavi.

Două femei arcaș, o dacă, nouă frumoase dansatoare romane, dar și doi „pui” de daci și un gladiator au fost scoase la licitație. Dacă unii au venit cu portofelul limitat, alții cumpărători au scos din buzunar și 80 de lei pentru cele două femei arcaș, dar și 75 de lei pentru frumoasele dansatoare romane de la Magna Nemesis.

lupta gladiatori În prima zi a Festivalului Roman Apulum, oamenii au avut parte de un program „încărcat”, respectiv demonstrații ale soldaților romani și daci, lupte între gladiatori, prezentare echipamente, ciocniri între daci și romani, dansuri oferite de Nimfele Daciei și Magna Nemesis, frumoasele dansatoare romane.

Publicul prezent pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice a trăit intens fiecare bătălie dată pe „câmpul de luptă” de la Poarta IV a Cetății. Au dat startul luptelor și au decis cine merită să moară și cine poate fi cruțat.

Citește și FOTO – VIDEO Festivalul Roman Apulum: Weekend cu „aer” de istorie la Alba Iulia. Romani, daci, nimfe, gladiatori, ateliere antice, tir cu arcul

YouTube video

Vremurile îndepărtate au fost puse în „scenă” într-un târg autentic de sclavi, care a avut și o licitație cât se poate de serioasă. Prețul pentru un sclav a plecat de la 1 leu și a ajuns până la 81 de lei. Dacă alții doar s-au amuzat și nu au avut curajul să ridice mâna sus pentru vreun sclav preferat, alții s-au ales și cu două perechi de sclavi, care au venit la „pachet” cu anumite daruri și talente.

Citește și FOTO: Muzeul Principia de la Alba Iulia a fost INAUGURAT. Cum arată situl castrului Legiunii XIII Gemina și Drumul Roman. PROGRAM și TARIFE

IMG_8343 Două femei arcaș, o dacă, frumoasele dansatoare romane de la Magna Nemesis, dar și doi „pui” de daci și un gladiator au ajuns pe „mâna” unor cumpărători, care până nu au plătit „cash” nu s-au „bucurat” de sclavii pentru care au licitat.

Pentru doi „pui” de daci o familie din București a plătit 62 de lei, dar anterior a mai licitat și pentru o femeie dacă care i-a costat 15 lei. În schimb un bărbat din Târgoviște a vrut să învețe să tragă cu arcul și a dus o „luptă” aprigă cu alți potențial cumpărători pentru cele două femei arcaș, care s-au dovedit a fi și cele mai „scumpe” de la Târgul de Sclavi, respectiv 81 de lei.

Cei care doresc să mai participe la un Târg de sclavi o mai pot face duminică, în ultima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 13.00.

AICI PROGRAMUL

Citeşte şi EVENIMENTELE lunii MAI 2015 la Alba Iulia deschid sezonul turistic în Cealaltă Capitală: Festivalul Roman Apulum şi Alba Fest

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax