Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Teste cu simulatorul de accidente, la Alba Iulia. Acţiune pentru conştientizarea şoferilor pentru conducere preventivă

Publicat

vlcsnap-error732 Vineri după-amiaza, în parcarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia, a fost organizată o sesiune de testare a reacţiilor în caz de accidente.

Cei interesaţi, fie că sunt şoferi sau nu, au avut ocazia să urce pe un simulator de accidente.

Iniţiativa face parte dintr-o acţiune pentru conştientizarea şoferilor privind conducerea preventivă şi importanţa purtării centurii de siguranţă. Astfel de evenimente au mai fost organizate la Alba Iulia, şi anii trecuţi.

YouTube video

Cei care au încercat simulatorul au descris experiența drept „nu foarte confortabilă”.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui proiect derulat de membrii Clubului Rotaract Alba, alături de cluburile Rotary Alba Iulia, Rotary Alba Iulia Civitas Solis, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Proiectul îşi propune conştientizarea şoferilor, şi nu numai, cu privire la importanţa purtării centurii de siguranţă pe durata aflării într-un autovehicul şi importanţa conducerii preventive.

Toţi cei care au fost prinși de polițiștii de la rutieră fără centură au fost ”pedepsiți” cu un test pe simulatorul de accidente rutiere. Aceștia au putut, astfel,  să îşi testeze reacţiile corpului în momentul unui impact la o viteză între 10 şi 30 km/h.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax