Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Încoronării la Alba Iulia, în prezența ASR Principesa Maria a României. Manifestări programate

Publicat

Alba Iulia și întreaga țară sărbătorește astăzi, 15 octombrie, 95 de ani de la Încoronarea Regilor României, Ferdinand și Maria. La programul pregătit de autoritățile locale participă ASR Principesa Maria a României. Manifestările au început la primele ore ale dimineții la Catedrala Reîntregirii unde a avut loc de slujba Te-Deum.

VEZI:  Povestea Încoronării Regilor Ferdinand şi Maria: Retrăieşte unul din cele mai importante momente ale istoriei aşa cum a fost acum 9 decenii

ASR Principesa Maria a României a ajuns la Catedrala Încoronării în jurul orei 9.30, iar la ora 10.00 a plecat spre hotel. La ieșirea din Catedrală a fost așteptată cu flori de susținătorii Casei Regale. Principesa a acceptat cadourile primite și a vorbit cu cei care au venit special să-și arate admirația. La manifestare au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene. 

IMG_3308 Principesa va participa la o parte din maifestările dedicate Zilei Încoronării, unul dintre evenimente fiind spectacolul „Vă place Beethoven” . Din program mai fac parte manifestări precum expoziții, Conferința „95 de ani de la Încoronare” sau proiecția filmului „Regina Maria, ultima romantică, prima femeie modernă”

15 octombrie 1922, va rămâne permanent în memoria românilor și a albaiulienilor. O zi ploioasă de toamnă, o zi de care o lume întreagă îşi aminteşte şi care a umplut paginile de istorie a României, dar, cel mai important, ziua în care Regele Ferdinand şi Regina Maria au fost încoronaţi ca regi ai României Mari.

Încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria va rămâne pentru totdeauna în inima albaiulienilor care, pe lângă mândria de a găzdui un asemenea eveniment, s-au ales cu unul dintre cele mai deosebite şi cunoscute lăcaşe de cult din ţară şi anume Catedrala Reîntregirii.

Împreună cu Casa Regală a României, municipiul Alba Iulia şi-a asumat un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei țări.

YouTube video

PROGRAMUL ZILEI Încoronării.

11.30- Expoziția 95 de ani de la constuirea Catedralei Încoronării și Exponatul Lunii- Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

12.00- Ceremonialul Schimbului de Gardă – Poarta a IV-a

12.00- Conferința 95 de ani de la Încoronare. Provocările de astăzi la adresa statului național cu Ioan. M Ioniță (redactor șef la Revista Historia, prof. dr. Marius Diaconescu (Universitatea București- Facultatea de Istorie) prof. conf. Valer Moga (Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia)- Sala Unirii

17.00-Concert Fanfara Augustin Bena Alba- Piața Cetății, Muzeul Principia

17.15- proiecția filmului „Regina Maria, ultima romantică, prima femeie modernă”- Muzeul Principia

19.00- concert „Vă place Beethoven” cu Răzvan Suma-violoncel și Daniel Goiți – pian – Casa de Cultură a Studenților.

O nouă călătorie muzicală, cu Răzvan Suma și Daniel Goiți

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care ajunge în 8 orașe din România – Alba Iulia, 15 octormbrie a.c., ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților

Ajuns la ediția cu numărul 6, turneul Vă place…? a fost inițiat în 2012 de violoncelistul Răzvan Suma, iar de atunci publicul a urmărit fascinat povestea unei aventuri muzicale care a crescut de la etapă la etapă: de la Bach la Brahms, de la tango la Schumann, anul acesta turneul lansează o nouă provocare: Vă place Beethoven?

Într-un duet instrumental care se anunță spectaculos, cei doi muzicieni protagoniști ai turneului, Răzvan Suma și Daniel Goiți vor interpreta trei sonate pentru pian și violoncel semnate de celebrul compozitor german: Sonata în la major, op. 69, nr. 3, reper absolut și revoluționar al genului, alături de Sonata în do major, op. 102, nr. 1, și de Sonata în re major, op. 102, nr. 2.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax