Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Ziua Armatei României în școli”. Prezentarea ofertei educaționale a MApN, la Colegiul „Avram Iancu” din Câmpeni

ziua armatei scoli

Publicat

Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, în colaborare cu U.M. 01684 Alba Iulia, a desfăşurat marți, 23 octombrie, activitatea promoţională „Ziua Armatei României în şcoli” la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni la care au participat şi cadre didactice şi elevi de la Şcoala Gimnazială Câmpeni.

În incinta instituţiei de învăţământ a fost instalat un stand de prezentare unde s-au informat tinerii despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale şi au fost expuse echipamente militare (armament uşor de infanterie). Militarii participanţi la misiuni în teatrele de operaţii, îmbrăcaţi în uniformă de instrucţie tip deşert au exemplificat tipurile de misiuni executate de aceştia, programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscuri şi ameninţări, beneficiile pentru cariera personală, etc., iar reprezentanţii Biroului Informare Recrutare, împreună cu doi elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, ce provin din localitatea Câmpeni au prezentat avantajele alegerii carierei militare.

Elevii şi profesorii au putut viziona filme documentare realizate în instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale categoriilor de forţe armate. La terminarea expunerilor, în cadrul standului de prezentare au fost purtate discuţii interactive cu profesorii şi elevii instituţiilor şcolare menţionate referitor la temele prezentate.

Tinerii au fost interesaţi în număr mare şi entuziasmaţi de organizarea acestei activităţi şi de posibilitatea de a învăţa şi a urma mai departe cursurile unei instituţii militare de învăţământ, implicit să devină militari profesionişti, a transmis căpitanul Liviu Neagoe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate