Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gavrilă Bârluț, veteranul de război din Alba care a împlinit 103 ani, sărbătorit de elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul”

Publicat

Venerabilul veteran de război Gavrilă Bârluț din județul Alba, care a împlinit 103 ani la începutul lunii aprilie, a fost sărbătorit miercuri de elevii militari și cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Eleva caporal Felicia Boca și elevul Cristian Goia alături de maiorul Cosmin Stan și plutonierul adjutant Ioan Mihu l-au vizitat pe veteran pentru a-i transmite urări de sănătate și tradiționalul „La mulți ani”, oferindu-i în dar, drapelul tricolor, o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar „Inimi sub drapel”, un tort și o fotografie de la aniversarea precedentă.

Întâlnirea a avut loc la Galda de Jos, acolo unde veteranul de război s-a mutat cu familia și a fost una plină de emoție, acesta depănând amintiri din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și despre camarazii săi. La final i-a îndemnat pe elevii militari să fie buni și iertători, iar când vor ajunge ofițeri ai Armatei Române, să dea dovadă de spirit de colegialitate și prietenie.

Gavrilă Bârluț s-a născut în data de 6 aprilie 1917 la Mogoș și a fost încadrat în primăvara anului 1941 la Batalionul 3 Vânători de munte Brad. A fost telefonist și șofer, având misiunea de a transporta răniții la spital, ajungând împreună cu camarazii săi până în Caucaz.

Potrivit reprezentanților Colegiului Militar, acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia.

sursa, foto: Facebook, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax