Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google a lansat Nearby Share. Pozele și filmele pot fi partajate mai ușor pe telefoanele cu sistem Android

Publicat

telefoane mobile android

Nearby Share, platforma de partajare a fișierelor pentru smartphone-uri Android a fost lansată, în sfârșit. Acesta permite oricărui două telefoane Android, care rulează Android 6.0 sau o versiune ulterioară, să partajeze rapid fișiere între ele.

Funcția este similară cu platforma Apple de distribuire a fișierelor AirDrop. Deocamdată sunt compatibile doar telefoanele Google Pixel și Samsung, deși Google nu specifică care sunt aceste telefoane.

Mai multe smartphone-uri ar trebui să primească asistență pentru Nearby Share în săptămânile următoare. Funcția va fi compatibilă și cu Chromebookurile, dar asta abia în lunile următoare.

Nearby Share funcționează într-o manieră similară cu AirDrop pe dispozitivele Apple, unde selectați fișierul pe care doriți să îl partajați, alegeți „Nearby Share” și așteptați telefoane compatibile în apropierea dvs., care să apară pe ecran. După aceea, pur și simplu atingeți numele dispozitivului pe care doriți să îl partajați.

Receptorul va avea în continuare opțiunea de a accepta sau refuza fișierul, astfel încât să nu primiți fișiere din greșeală.

Google spune că funcția  va alege automat cel mai bun protocol pentru trimiterea fișierelor care ar putea fi Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC sau Wi-Fi peer-to-peer. Acest lucru vă va permite să trimiteți fișiere chiar și atunci când sunteți offline.

Similar cu AirDrop, veți putea personaliza vizibilitatea telefonului pentru alte dispozitive din jurul vostru. Veți avea opțiunea de a alege dintre „Ascuns”, „Unele contacte” sau „Toate persoanele de contact”.

De asemenea, Google menționează în blogul său că veți putea trimite și primi fișiere în mod anonim, ceea ce înseamnă că nu va trebui să adăugați pe cineva la contactele dvs. pentru un transfer unic.

Deocamdată, Distribuția din apropiere funcționează doar cu produsele Google care sunt telefoane Android și în curând, Chromebookuri. Nu veți putea partaja fișiere cu modele iPhone, dispozitive macOS sau dispozitive Windows; Cu toate acestea, aceste platforme ar putea fi susținute în viitor, urmând ceea ce un purtător de cuvânt al Google a spus The Verge.

Sursă: gadgets.ndtv.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax