Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grindeanu, despre accidentul de pe A1 de la Boița, unde un om a căzut în gol: pe autostradă este de evitat ieșirea din mașină

Publicat

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că se are în vedere instalarea de elemente de siguranţă suplimentare pe autostrăzi. A fost întrebat despre accidentul de pe A1 de la Boița, unde un om a murit după ce a căzut în gol, printre parapeţi.

Grindeanu a spus că pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină, modalitatea de comportament fiind una cu totul diferită faţă de traficul pe drumurile normale.

„În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează.

Citește și Cum s-a produs accidentul mortal de pe autostrada A1, la Boița: Șoferul a vrut să se salveze, dar a căzut în gol de pe pod

Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (…) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul – termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun”, a afirmat Grindeanu, întrebat dacă între acei parapeţi nu ar trebui să fie elemente de siguranţă.

”Pe autostradă se circulă diferit față de drumurile normale”

Întrebat dacă nu sugerează astfel că victima ar fi fost de vină, Grindeanu a răspuns negativ.

„Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă”, a spus ministrul.

Vezi și VIDEO: Sorin Grindeanu la Alba Iulia, despre segmentul fisurat din autostrada A10 Sebeș -Turda: ”Avem anumite semne de întrebare”

El a menţionat că probabil nu ar fi coborât din maşină, pe autostradă.

„Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă”, a răspuns Grindeanu, întrebat ce ar fi făcut în locul şoferului respectiv.

Un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane a avut loc în 29 ianuarie pe autostrada A1, pe sensul Sibiu – Boiţa, în urma căruia şoferul unei dube a murit. În încercarea de a se feri de un alt vehicul, acesta a sărit printre parapeţi, între care nu se aflau grilaje de siguranţă, căzând în gol peste 20 de metri, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    sâmbătă, 11.02.2023 at 16:22

    Se știe că în RO ,,decedatul este găsit în cele mai multe cazuri vinovat”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax