Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să subvenționeze diferența dintre media dobânzilor practicate la creditarea în UE și cele naționale

Publicat

euro

O nouă schemă de stat care ar diminua costurile de finanțare pentru mediul local de afaceri se află în discuții la Guvern. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat că statul ar putea subvenționa diferența dintre media dobânzilor practicate la creditarea în Uniunea Europeană și dobânzile de la nivel național.

Potrivit  profit.ro, Teodorovici a declarat că: ”Este ideea de a sprijini mediul economic printr-o schemă ajutor de stat, pentru a subvenționa, dacă se poate spune așa, diferența dintre media dobânzilor la nivel europen și ceea ce este la nivel național, pentru că este corect să acordăm o șansă, cel puțin din acest punct de vedere, egală agenților economici români cu cei din afara României, din spațiul economic european”

Ministrul Finanțelor a aratat, că în acest context, ministerul pe care în conduce va prezenta în viitor, o serie de modificări, în sensul reducerii costurilor de finanțare pentru programul Prima Casă.

Declarația lui Teodorovici vine în contextul în care, recent, Liviu Dragnea a declarat că intenția Guvernului de a modifica programul Prima Casă, prin impunerea unor rate fixe și condiții mai avantajoase la obținerea unui credit. Însă, acest program este derulat cu sprijinul băncilor și după cum a relatat deja profit.ro, marile bănci încă mai analizează dacă vor mai acorda credite pentru Prima Casă, după înlocuirea indicelui ROBOR cu IRCC la calculul dobânzii.

sursă: profit.ro

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax