Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoții care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje, trimiși în judecată pentru spălare de bani

Publicat

hoti pavaje

Bărbații suspectați că în anul 2015 au furat bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, din casa patronului firmei Elis Pavaje, Elisiu Goța, au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani.

Poliţiştii  aveau suspiciuni cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, suspecţii ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba. 

Vezi și Prima condamnare în cazul jafului de la casa patronului de la ”Elis Pavaje”. Patru persoane, condamnate la Tribunalul Alba

Ulterior sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

YouTube video

 La momentul demarării cercetărilor, Poliţia din Alba a audiat cinci persoane, dintre care trei din Sebeş şi câte unul din Sibiu şi Constanţa. În final au fost trimise în judecată, la Tribunalul Alba, patru persoane: Filip Ion, Hârceagă Dumitru, Radu Cristian şi Ailenei Mihai.  

Aceştia vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals. Părţi vătămate în dosar sunt Elisiu Goţa şi soţia acestuia.

CITEȘTE ȘI: Au furat 600.000 lei din casa familiei Goţa, proprietarii companiei Elis Pavaje. CINCI persoane REŢINUTE după PERCHEZIŢIILE de marți

Omul de afaceri, supranumit şi ”regele pavelelor”, deţine firma Elis Pavaje şi are o avere cifrată la 26 – 28 de milioane de euro.   Jaful din locuinţa acestora a avut loc în ianuarie 2015. Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei.

După circa şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate în infracţiunile ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa.

În iulie 2016, oamenii legii au efectuat opt percheziţii în Alba, Sibiu şi Constanţa la domiciliile persoanelor vizate de anchetă.  Cu ocazia percheziţiilor au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a unor măsuri asiguratorii, următoarele bunuri şi valori: cinci autoturisme, suma de 500 euro şi 5.000 lei, două arme cu muniţia aferentă (ambele neletale şi deţinute ilegal), un imobil, aparatură electrică şi electrocasnică.”

CITEȘTE ȘI: Hoții bănuiți că au spart casa familiei Goța, proprietarii companiei Elis Pavaje, puși în libertate. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar

Din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 51 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 600.000 lei”, au precizat, la momentul respectiv, reprezentanţii IPJ Alba.

Potrivit informaţiilor, în ianuarie 2015, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani. Celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-au sprijinit pe cei trei, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

De asemenea, poliţiştii aveau suspiciuni cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, suspecţii ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.   

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Persoanele vizate au fost reţinute, dar, ulterior, au fost eliberate cu măsura controlului judiciar.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 27 decembrie 2018. Inculpatul Ailenei Mihai (51 ani) din Constanţa, mai este cercetat şi pentru un furt comis în Olanda, în ianuarie 2016. Curtea de Apel Timiş a amânat, în martie 2017, punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de autorităţi din Olanda, până la finalizarea dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. 

Familia Goţa este proprietara grupului “Elis” din care fac parte “Elis Pavaje” şi “Elis Agregate”. Averea acesteia este cotată la aproximativ 26-28 de milioane de euro, cu care ocupă locul 217 în topul celor mai bogate persoane din România. Firma poate produce până la 16.000 de metri pătraţi de pavaje pe zi.

“Elis Pavaje” deţine patru unităţi de producţie, în Petreşti (Alba), Stoeneşti (Prahova), Secuienii Noi (Neamţ) şi Vinţu de Jos (Alba). “Elis Grup” a preluat în acest an fabrica de prefabricate din beton vibropresat “Fruhwald” din localitatea Vinţu de Jos, numărul angajaţilor la nivelul întregului grup depăşind astfel 500 de oameni. În 2017, compania a avut o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    vineri, 28.12.2018 at 21:59

    Cu regret pentru sperietura provocată, dar la cât au obținut cam pe NV prejudiciul nici nu e mare,pot și dânșii sa fie mai darnici. Spălare de bani…. care parte e acuzata?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax