Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă o vară fără ștrand, la Alba Iulia. Bani aruncați pe studii și desene frumoase, în fiecare an electoral

Publicat

Albaiulienii nu se vor putea bucura nici în decursul acestui an de un ștrand public în municipiu. Pentru a se răcori în zilele toride de vară, aceștia vor fi nevoiți să apeleze la piscinele private sau ștrandurile publice din alte localități, precum baza de agrement a Primăriei Blaj, care a fost deschisă miercuri, 12 iunie. 

Citește și Sezonul estival la baza de agrement a Primăriei Blaj se deschide miercuri, 12 iunie. Tarife de acces la ștrand

La Alba Iulia, zona cunoscută sub denumirea de „Ștrand Schit”, loc care reprezenta un punct de atracție pentru albaiulieni, nu mai este deschisă publicului din cauza stării avansate de degradare a construcțiilor, în special a cuvelor bazinelor de înot care sunt fisurate. Deşi, la finalul anului 2011, administraţia locală a aprobat documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea acestei zone de agrement, până acum nu s-a reușit demararea lucrărilor. Proiectul pentru zona Schit, elaborat în urmă cu mai mulți ani, prevede desfințarea celor două bazine de înot și amenajarea unui parc în aceasta zonă.

În locul bazinului mare de înot se propune amenajarea unui iaz ornamental, care în sezonul cald va racori aerul. În apropierea iazului în locul cel mai înalt al parcului va fi amenajat un pavilion belvedere. Pe lângă asta, dat fiind faptul că aici s-au construit numeroase locuințe și a ajuns să fie un cartier al orașului, s-a stabilit că zona are nevoie de o creșă pentru 140 de copii și o grădiniță cu 10 grupe, cu program prelungit.

Vezi și FOTO: Spațiu de agrement cu locuri de joacă, creșă și o grădiniță în locul ștrandului Schit din Alba Iulia

Pe de altă parte, Baza de Agrement propusă pentru amenajare în spatele Bazinului Olimpic rămâne doar pe hârtie.

Până acum, s-au plătit pentru nimic 272.272 de euro . 200.000 de euro pe terenul din spatele bazinului olimpic, plus 13.000 de euro proiectul, la care se mai adaugă studiile făcute (17.000 euro + 17.800 euro + 24.472 euro) de Biroul de Proiectare Străjan pentru zona de la Schit, bani care au lăsat în urmă doar niște ștranduri și parcuri „fantomă”.

Citește și HAVALAND la Alba Iulia: Sute de mii de euro plătiți pe ȘTRANDURI FANTOMĂ. Proiecte mutate după „poftele” primarului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 12.06.2019 at 17:54

    Cu cat e mai mare valoarea (pe hartie, binenteles) investitiei cu atat e mai mare si paraaidartul. De fapt asta conteaza pentru cei ce au dat banii. Si se mai strofoca Stalin cu realizarile lui in n ani de laudat ( ca la Primarie a fost navetist), ca in rest stie si vede toata lumea ce lucruri de mantuiala a lasat.
    De unde nu-i nici D-zeu nu cere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax