Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înființarea „Sport Club Municipal Unirea Alba Iulia”, în atenţia Consiliului Local. Soluţie pentru finanţarea fotbalului local şi a altor activităţi sportive

Publicat

fotbal unirea Primăria municipiului Alba Iulia propune pentru aprobare în Consiliul Local înființarea unei structuri sportive, instituție publică cu personalitate juridică, denumită „Sport Club Municipal Unirea Alba Iulia” (S.C.M.U.A.I), având ca scop organizarea și administrarea de activități sportive, prin dezvoltarea de activități de performanță, selecția, pregătirea și participarea la competiții interne și internaționale. Proiectul va si supus aprobării Consiliului Local, în ședința de vineri, 20 noiembrie.

Sediul „Sport Club Municipal Unirea Alba Iulia” va fi în Alba Iulia, pe strada Septimius Severus, nr. 38 A (unde se află Stadionul „Cetate”). În cadrul acestuia vor funcționa trei secții: fotbal, șah și „sportul pentru toți”. SCMUAI are deplină autonomie în realizarea programelor proprii, va fi condus de un director executiv și se va afla în subordinea primarului şi Consiliului Local al municipiului Alba Iulia. În organigramă se propune funcţionarea cu un personal format din 15 angajaţi plus antrenori, cu patru compartimente.

Conducerea municipiului Alba Iulia este preocupată, în cadrul acestui domeniu al sportului, de atragerea unui număr cât mai mare de persoane pentru a practica un sport, organizarea unor competiții de masă la care să participe cât mai mulți tineri și copii, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cluburile sportive de drept public sunt „persoane juricie, înfiinţate ca instituţii publice în subordinea organelor administraţiei de stat” şi au drept obiect de activitate performanţa, selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii interne sau internaţionale, administraţia publică locală fiind astfel încurajată să înfiinţeze sub autoritatea sa astfel de structuri cu caracter sportiv.

Baza materială de antrenament și pregătire a echipelor componente ale Sport Club Municipal Unirea Alba Iulia, poate fi asigurată de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, prin aprobarea folosinței gratuite a terenurilor și construcțiilor ce compun Baza Sportivă „Stadion Cetate” și a Bazei Sportive din Ampoi 3.

Pentru a funcționa, clubul sportiv are nevoie de sprijin, are nevoie de fonduri, trebuie să acționeze împreună cu factorii responsabili pentru atragerea de sponsori în scopul creșterii surselor de venit pentru desfășurarea activității, în vederea scopului și obiectului de activitate, în condițiile legii, se mai arată în documentaţia proiectului.

Citeşte şi Fotbal Club Unirea 2006 SA, oficial în faliment. Decizie definitivă la Tribunalul Alba, după ce nu au putut fi recuperate datorii de 8 milioane lei

Vezi şi DNA Alba Iulia a pierdut procesul finanţărilor de la FC Unirea: Toţi inculpaţii au scăpat de acuzaţiile penale şi de sechestrul pe averi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin

    marți, 17.11.2015 at 23:02

    De ce trebuie un alt club cand Consiliul Local a aprobat in 2007 prin HCL NR 466 acelasi lucru si a ramas in aer clubul.
    https://www.apulum.ro/ro/pdf4/minuta_sedcl_20dec2007.pdf
    sau nu era buna denumirea .
    Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia e altceva fata de Sport Club Municipal Unirea Alba Iulia.
    La mai mare! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax