Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fotbal Club Unirea 2006 SA, oficial în faliment. Decizie definitivă la Tribunalul Alba, după ce nu au putut fi recuperate datorii de 8 milioane lei


Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecataTribunalul Alba a decis intrarea în faliment a societăţii Fotbal Club Unirea 2006 SA, administrator al clubului FC Unirea Alba Iulia. Hotărârea a venit după ce nu au putut fi recuperate datoriile de peste 8 milioane de lei, societatea fiind în insolvenţă încă de acum doi ani.

Falimentul societăţii Fotbal Club Unirea 2006 SA poate încurca demersurile de revenire în fotbalul profesionist a celor de la FC Unirea, care, după ce s-a retras din campionat, a reuşit să se înscrie doar în Liga a V-a, din cauza lipsei fondurilor financiare. Probleme ar putea fi şi în activitatea centrului de copii şi juniori, unul dintre cele mai performante din ţară.

Foştii administratori al clubului şi unul dintre viceprimarii din Alba Iulia sunt judecaţi în prezent, într-un dosar instrumentat de DNA, pentru presupuse finanţări ilegale din bugetele Consiliului local şi Consiliului judeţean. Ca urmare, cele două autorităţi nu au mai finanţat clubul în ultimii ani.

Echipa de fotbal Unirea Alba lulia, a fost înfiinţată în anul 1924, prin fuziunea Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia şi echipa liceului Mihai Viteazul din Alba lulia, jucând în campionatul regional sub denumirea Unirea Mihai Viteazul. În anul 1988, echipa a promovat în liga a II-a şi până în 2012 activat fără întrerupere în acest eşalon, cu excepţia perioadelor 2003-2005 şi 2009-2010, când echipa a jucat în liga I-a, cu precizarea că în campionatul 2003-2004, echipa s-a clasat pe un onorabil loc VI.

La Alba Iulia s-au format doi mari jucători ai fotbalului românesc: Cornel Ţălnar şi Ovidiu Maier. Tot la categoria performanţelor poate fi trecută eliminarea echipei Steaua Bucureşti în sferturile de finală a Cupei României, în 1991, când echipa era condusă în teren de jucătorul emblematic Neluţu Popa. În semifinale, echipa a cedat doar după o dublă memorabilă cu Universitatea Craiova (0-4 la Craiova şi 3-0 la Alba Iulia).

Actuala societate, SC FC Unirea 2006 SA, s-a înfiinţat în iulie 2005, preluând destinul echipei, într-o perioadă extrem de grea, deoarece gruparea care activa sub denumirea de

FC Unirea Apulum Alba lulia retrogradase în liga a II-a şi era tot în pragul desfiinţării. De atunci, susţinerea financiară a fost masivă din partea Consiliului Local Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba (aproximativ 2,8 milioane de euro) astfel că, în 2009, clubul a reuşit din nou să promoveze în Liga I.

Din păcate, din 2010, odată cu retrogradarea echipei în liga a II-a, finanţarea aproape că a încetat din partea organismelor locale sus amintite, iar echipa a fost nevoită să-şi formeze bugetul din vânzarea de jucători, din surse atrase de la acţionari şi de la sponsori.

În ceea ce priveşte Centrul de Copii şi Juniori, chiar dacă nu a beneficiat de investiţii majore în infrastructură şi logistică, produs un număr foarte mare de tineri jucători valoroşi care au fost selecţionaţi în loturile naţionale ale României şi care joacă în prezent la echipe de frunte din liga I şi a II-a sau din străinătate.

Printre aceştia se află Gicu Grozav (Petrolul Ploieşti), Nicuşor Stanciu (FC Vaslui), Călin Cristea (Pandurii Tg Jiu), Florin Nie (Concordia Chiajna), Alex Giurgiu (Gaz Metan Severin), Andrei Zăgrean (Poli Timişoara), Ciprian Selagea (FC Bihor), Himcinschi Fabian (FC Empoli), Dinu Moldovan (Real Zaragoza), Vlad Ignat (Real Valadollid).

Alţii joacă în prezent la echipa de seniori a clubului: Potopea, Oara, Mureşan, Schuller şi Stan.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Președintele Iohannis a încurcat cifrele. Care este, de fapt, formula de calcul pentru scenariile privind deschiderea școlilor

Publicat

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, în conferința de presă de după întâlnirea cu premierul Orban și mai mulți membri ai cabinetului acestuia, o formulă de calcul greșită care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

„În informațiile transmise de către Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate