Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Ponderea utilizatorilor de internet a crescut ușor în 2016. Bărbații folosesc mai des internetul decât femeile

Publicat

internet site adresa Proporția bărbaților care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puțin mai mare decât cea a femeilor: 72,2% față de 67,2%, se arătă într-un comunicat transmis luni de Institutul Național de Statistică (INS). Conectarea la internet a fost cea mai răspândită în Capitală (unde 4 din 5 familii au acces la internet de acasă), urmată la mare distanță de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru și Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la internet, sunt înregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) și Nord-Est (57,1%), mai arată INS.

Potrivit INS, 65,0% dintre familiile din România au avut, în anul 2016, acces la rețeaua de internet de acasă, 65,4% dintre acestea fiind localizate în mediul urban. 69,7% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16-74 ani au folosit internetul în 2016.

Față de anul 2015, ponderea utilizatorilor de internet cu vârste cuprinse între 16 – 74 ani a crescut cu 1,2 puncte procentuale, numărul acestora ajungând la 10,6 milioane de persoane.

Potrivit rezultatelor anchetei privind accesul populației la tehnologia informațiilor și comunicațiilor în gospodării, în anul 2016, aproape două din trei gospodării din România (65,0%) au acces la rețeaua de internet de acasă. Față de anul 2015, ponderea gospodăriilor cu acces la internet a crescut cu 4 puncte procentuale.

Conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul familiilor din regiunea București-Ilfov (peste 4 din 5 gospodării aveau acces la internet de acasă), urmată la mare distanță de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru și Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la internet, sunt înregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) și Nord-Est (57,1%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporție de 86,8% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanță de conexiunile broadband mobile (43,2%) și de conexiunile narrowband (10,3%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani, proporția celor care au folosit vreodată internetul a fost de 69,7%, din care 85,3% în ultimele 3 luni. Dintre utilizatorii curenți, 71,3% folosesc internetul cu frecvență zilnică sau aproape zilnică.

Proporția barbaților care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puțin mai mare decât cea a femeilor: 72,2% față de 67,2%.

Ponderile persoanelor care utilizează internetul au un trend descendent la o analiză pe grupe de vârstă, în sensul că majoritatea persoanelor din grupa de vârstă 16-34 ani (91,9%) folosesc internetul, iar procentul scade cu înaintarea în vârstă. Ponderea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 55 și 74 ani a ajuns la doar 38,4%.

sursa: insse.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax