Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înscrierea la școală a copiilor fără CNP, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

copii elevi scoala clasa

Legea educaţiei naţionale a fost modificată miercuri, 31 octombrie, de către Camera Deputaţilor, în sensul acceptării înscrierii, de către unităţile de învăţământ, a persoanelor care nu deţin cod numeric personal (CNP).

La dezbaterile de miercuri pe marginea proiectului, deputatul Oana Bîzgan, citată de Mediafax, a spus că în România există aproximativ 160.000 de persoane fără CNP.

Potrivit actului normativ adoptat, „în vederea asigurării accesului la învăţământul general obligatoriu, unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia de a înscrie persoanele care nu deţin un cod numeric personal”.

Conform deputaţilor din comisia de învăţământ. prin ordine ale ministerelor urmează să fie stabilite condiţiile în care se va realiza înscrierea la şcoală a persoanelor fără CNP.

Învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul liceal devine obligatoriu până cel mai târziu în anul 2020.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax