Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Învinuiţii din Dosarul „Telefonul chinezesc”, prezentaţi cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au dispus cercetarea în libertate

Publicat

Vineri au fost prezentaţi procurorilor o parte dintre învinuiţii din Dosarul „Telefonul Chinezesc”, cu propunere de arestare preventivă pentru contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcă identică similară cu o marcă înregistrată şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Reamintim că aceştia au fost identificaţi în urma acţiunii IPJ Alba de joi, prin care au fost efectuate 34 de percheziţii în 7 judeţe.

Procurorii nu au acceptat propunerea formulată de poliţişti, astfel că lotul va fi cercetat în continuare în stare de libertate. Cei 12 au însă interdicţie de a părăsi ţara.

Reprezentanţii IPJ Alba au precizat că „au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor 14.581 de telefoane mobile contrafăcute de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, plăci electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare şi încărcătoare), 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume, 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei, 1.700 euro şi 500.000 forinţi.

Au fost identificaţi 12 dintre învinuiţii de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal, care au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore”.

UPDATE: Vineri după-masa, reprezentanţii IPJ Alba au transmis alte precizări: „Cei 12 reţinuţi, învinuiţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal, (fapte pentru care legea prevede pedepse cu închisoarea de până la 7 ani), au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Parchetul nu şi-a însuşit propunerea poliţiştilor, dispunând cercetarea în stare de libertate a celor 12 învinuiţi şi luând faţă de aceştia măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate în acest caz precum şi pentru identificarea altor persoane implicate în activităţile de contrabandă cu produse contrafăcute.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax