Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE| Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Planul de iarnă pentru drumuri, restaurarea Sălii Unirii şi modificări în transport


Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Consiliul Judetean  AlbaConsilierii judeţeni din Alba s-au reunit joi, 30 octombrie, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară, cu 14 proiecte pe ordinea de zi. Vor vota planul de acţiune pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de iarnă, pentru combaterea înzăpezirilor, parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în vederea demarării lucrărilor de conservare, restaurare şi reorganizare a Sălii Unirii din Alba Iulia şi modificări în transportul public judeţean de persoane în zona Cugir – Săliştea.

UPDATE: Proiectul de la punctul 7, referitor la modificarea structurii organizatorice, Organigramei şi a Statului de funcţii ale Spitalului de pneumoftiziologie Aiud a fost retras de pe ordinea de zi. Motivul este că avizul primit de la Ministerul Sănătăţii nu este complet. Va fi repus în discuţie într-o şedinţă viitoare.

De asemenea, a mai fost introdus pe ordinea de zi şi aprobat un proiect privind stabilirea preţurilor medii la principale produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2014.

Celelalte proiecte au fost aprobate de consilierii judeţeni.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale pentru înscrierea dreptului de proprietate publică a Judeţului Alba asupra a două parcele din terenul aferent Staţiei de pompare apă brută Petreşti, situat în extravilanul comunei Săsciori – judeţul Alba, precum şi asupra construcţiilor edificate pe acestea (parcela de 1.926 mp din terenul de 4.211 mp aferent staţiei; constructii edificate de 399 mp)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a unui spaţiu în suprafaţă utilă de 12 mp, din imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, Judeţul Alba (spaţiu scos la închiriere prin licitaţie cu preţ de pornire 4,14 lei/mp/lună pe trei ani, pentru cabinet medical de psihiatrie, deservit de medic de specialitate cu contrac cu CAS, având în vedere numărul mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cornice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale DGASPC din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău, Alba Iulia şi Vinţu de Jos; funcţionarea acestui cabinet ar reduce costurile cu deplasările pacienţilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud)

3. Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008-2013, în Judeţul Alba, prelungit prin Hotărârile Consiliului Judeţean Alba nr. 230 din 23 decembrie 2013 şi nr. 105 din 29 mai 2014 (introducerea unei curse pe traseul Cugir – Săliştea, destinată elevilor şi modificarea unor ore din grafic, în concordanţă cu cerinţele locuitorilor din Săliştea, respectiv reducererea timpilor de deplasare, având în vedere că, odată cu darea în folosinţă a autostrăzii, s-a decongestionat traficul pe DN7; operatorul de transport este Livio Dario)

4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea „Planului operativ de acţiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă 2014-2015” (pentru cei 1.068,211 km de drumuri administraţi de CJ Alba se va utiliza material antiderapant format din nisip şi 10% sare; valoarea maximă estimată a lucrărilor de întreţinere în perioada 20 octombrie 2014 – 31 martie 2015 este de 6.083.200 lei; vor fi necesare 15.530 tone de nisip şi 700 tone de sare, 100 tone de motorină pentru utilajele DPL Alba (69 proprii şi închiriate); 17 sectoare de drumuri cu lungime totală de 191 km vor fi închise pe perioada iernii, având asigurate rute ocolitoare

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice, Organigramei şi a Statului de funcţii ale Spitalului de pneumoftiziologie Aiud.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia cu privire la realizarea obiectivului de investiţii „Conservare, restaurare şi reorganizare Sala Unirii din Alba Iulia„. (UAB administrează 512 mp din totalul de 1.777 mp al sălii; parteneriat până la 1 decembrie 2018)

9. Proiect de hotărâre privind completarea Articolului 3 din Acordul de cooperare încheiat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba pentru implementarea Proiectului de prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră „Alba dă prioritate vieţii” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 38/27.02.2014.

10. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din cuprinsul anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 124 din 31 iulie 2014.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pentru trimestrul III al anului 2014.

12. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba, a bugetului creditelor interne şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2014. Acest proiect a generat o ceartă cu atacuri cu tentă politică, între consilierul PSD Ioan Florea și vicepreședintele Consiliului Județean Florin Roman. Consilierul a ținut să sublinieze faptul că, de aproximativ 9 ani niciun guvern nu a făcut acest gest, lăudând Guvernul Ponta. În replică, Florin Roman i-a reamintit faptul că, Victor Ponta este singurul prim-ministru care nu a alocat fonduri pentru Ziua Națională de la Alba Iulia și nici pentru sănătatea locuitorilor din Alba Iulia.

”De nouă ani niciun guvern nu a făcut același gest.” a precizat consilierul PSD, Ioan Florea.

”Ne bucurăm că avem o rectificare pozitivă. Victor Ponta este singurul prim-ministru care nu a alocat niciun ban pentru Ziua Națională de la Alba Iulia și nici pentru sănătatea locuitorilor din Alba Iulia.” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanţării unor centre de zi pentru copii.

14. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 53/27.02.2014.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate