Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, ATAC la majoritatea parlamentară, după votul pentru decret: „Măsuri aberante promovate de niște iresponsabili”


Publicat

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, de la ora 14, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a lansat un atac la adresa liderilor populiști care „instigă” la nerespectarea regulilor de distanțare socială și a avertizat că astfel de gesturi „reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice”.

Parlamentul a încuviințat joi decretul președintelui Klaus Iohannis de prelungire cu o lună a stării de urgență pe întreg teritoriul României. Au apărut însă și o serie de condiții impuse guvernului, care nu se regăseau în decretul șefului statului.

Citește și Parlamentul a încuviințat decretul președintelui privind Starea de Urgență. Ce condiții va trebui să respecte Guvernul

Principalele declarații făcute de președinte:

Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România ci și întreaga omenire

După ce vom depăși această criză va trebui să separăm clar ce este bine și funcționează de ceea ce nu este în regulă și nu funcționează

Această etapă critică ne-a pus în fața oglinzii a decenii de guvernare a României conform mentalității „lasă că merge și așa, rezolvăm data viitoare, să facă alții”

Astăzi vedem clar efectele dezastroase a acestui mod toxic de a gândi și de a acționa care ne-a ținut în loc zeci de ani

Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate

Schimbarea va fi însă imposibilă în cazul politicienilor care și în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale și după ce au distrus zeci de ani bugetul fac propuneri car împovărează o țară

Nu putem periclita viitorul României doar pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susținere economică

Este complet imoral să punem pe umerii generației tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de niște iresponsabili

Am făcut un apel insistent de la începutul crizei către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor

E inacceptabil să-i vedem dând lecții astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți din țară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice

Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau care condiționează votul în parlament

Politicienii pot ajuta cu sfaturi, idei, soluții constructive dar nu pot să instige și să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze viața cetățenilor

Orice astfel de gest reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice

Criza actuală e gestionată de un guvern care ține cont de sfaturile specialiștilor

Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent din partidele din care provin

Avem și exemple negative

Am însă încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente

Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii

Pentru a putea progresa, resetarea României e mai urgentă și mai necesară ca oricând

Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt

Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depășim criza

E esențial ca România să devină o țară care le asigură cetățenilor o viață decentă și sigură

Țin să subliniez că foarte mulț români au dat un exemplu extraordinar de civism

Cei mai mulți respectă dinstanțarea socială, stau acasă

Le mulțumesc tuturor românilor care respectă regulile, fac sacrificii personale

Cu cât sunt mai mulți, cu atât avem o putere mai mare în a depăși epidemia

Suntem în prag de sărbători pascale pe care le vom petrece în condiții atipice

Haideți să facem împreună acest efort pentru a putea fi din nou aproape de părinții, copiii și bunicii noștri.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

VIDEO ȘOCANT: Momentul accidentului de la AIUD. O femeie și-a pierdut viața după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni

Publicat

O femeie din Aiud a decedat sâmbătă seara, după ce a fost accidentată în timp ce traversa regulamentar pe o trecere de pietoni. 

Mașina avea viteză mare. În urma impactului, femeia a fost aruncată în aer și a căzut la peste 20 de metri de locul în care a fost lovită.

Femeia, în vârstă de de 45 de ani, a fost transportată de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvată.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs în jurul orei 20:30. Mațina era condusă de un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihalț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VOT la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Cum votează cu urna mobilă pacienții internați la secțiile unității medicale

Publicat

Peste 20 de pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au cerut urnă mobilă pentru a vota la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Potrivit reprezentanților unității medicale, sunt 11 alegători înscriși pentru vot cu urna mobilă la sediul principal de pe Bd. Revoluției, unul la secția de recuperare medicală și alți 10 la Secția de Boli Infecțioase (COVID).

Potrivit legislației actuale, alegătorii internaţi într-o unitate sanitară publică sau privată pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, numai dacă au domiciliul sau reşedinţa în localitatea pe raza căruia se află unitatea respectivă.

Dacă se solicită exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale de mai mult de 200 de persoane internate, conducătorii unităţilor asigură depunerea cererilor de votare prin intermediul urnei speciale în preziua votării, între orele 18.00 – 20.00, la secţiile de votare din localitatea sau sectorul în care se află unitatea respectivă, stabilite prin hotărâre a biroului electoral de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală pe raza căreia se află imobilul unde acestea sunt internate.

În ziua votării, conducătorii unităţilor respective permit accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială.

În cazul persoanelor internate în unităţi sanitare, votul cu urna specială va fi asigurat cu implementarea măsurilor specifice. Echipamentul de protecţie pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială va fi asigurat de către unitatea sanitară, în conformitate cu nivelul de echipare corespunzător secţiei respective. Toate materialele de protecţie utilizate vor fi introduse într-un sac dedicat.

Urna mobilă va putea fi folosită şi în cazul celor infectaţi cu SARS-CoV-2, dar aceasta va ajunge în primul rând la persoanele care nu sunt bolnave de COVID-19, iar ulterior la cei carantinaţi sau izolaţi la domiciliu. Cererea a putut fi depusă numai la secţia de votare la care este arondat imobilul unde solicită să se deplaseze urna specială, în preziua votului – 26 septembrie, între orele 18.00 – 20.00, cu excepţia situaţiilor în care cauza de boală sau invaliditate survine ulterior.

Pentru verificarea condiţiei ca alegătorii să nu se poată deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va analiza orice acte medicale sau alte acte oficiale, anexate în copie cererii de exercitare a dreptului la vot prin intermediul urnei speciale, din care să rezulte că persoanele respective nu se pot deplasa la secţia de votare; din conţinutul înscrisurilor primite trebuie să se poată stabili lipsa posibilităţii de autodeplasare a alegătorului, nefiind necesar ca acestea să cuprindă în mod expres sintagma ”persoană netransportabilă”.

Preşedintele secţiei de votare va dispune formarea unei echipe compuse din cel puţin doi membri ai biroului electoral, care urmează ca, în ziua votului, să se deplaseze cu urna specială.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ioan Dîrzu a votat pentru schimbare la Alba Iulia: ”30 de ani este prea mult pentru un singur partid să conducă un oraș”

Publicat

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a votat alături de familie, la Secția de vot nr 1 din Alba Iulia, situată în cartierul Lipoveni.

La ieșirea de la urne, a declarat că a votat pentru o administrație mai transparentă, îndreptată către cetățeni și către proiecte de viitor.

Acesta a precizat că, în ceea ce privește Primăria Alba Iulia, a votat pentru o schimbare, deoarece 30 de ani este prea mult pentru un singur partid să conducă un oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Prima ninsoare din acest sezon a căzut pe DN 67C – Transalpina, la final de septembrie

Publicat

Iarna pare că se grăbește. Pe cea mai înaltă șosea din România, DN 67C – Transalpina, din cauza temperaturii scăzute, ploaia s-a transformat sâmbătă după-amiaza în lapoviță și pe alocuri chiar în ninsoare. Duminică dimineața, crestele munților erau acoperite cu un strat alb de nea.

Primii fulgi de nea au căzut deja, în prima lună de toamnă, pe DN 67C – Transalpina. Mai exact, pe 26 septembrie, temperaturile scăzute din zona Rânca – Pasul Urdele au transformat ploaia în lapoviță și zăpadă.

Reamintim faptul că în acest weekend circulația este restricționată temporar pe Transalpina (DN67C), între km 38 + 500 – km 41 + 500, în vederea desfăşurării Campionatului Naţional de Drift – Etapa a IV-a.

Sâmbătă, furtuna de pe Transalpina le-a dat bătăi de cap piloților.

Duminică, circulația va fi oprită între orele 8:00 – 13:00 şi 15:00 – 20:00.

foto: Facebook (RoDrift)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate