Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Klaus Iohannis: Impozitarea cifrei de afaceri a companiilor nu este utilă și nici corectă. Este o suprataxare

Publicat

Președintele Klaus Iohannis s-a exprimat joi împotriva suprataxării companiilor pe cifra de afaceri. Acesta a spus că suprataxarea nu i se pare ”nici utilă, nici corectă”. 

„Avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali, fiecare încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala şi amestecate.

Deocamdată, am spus, s-a spus şi respectă, că nu vor fi majorate taxe şi impozite şi nu vor fi introduse altele noi.

Mie, personal, acest impozit – suprataxarea – nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar”, a spus şeful statului, la Bruxelles, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, întrebat cu privire la măsurile propuse în coaliţie, între care se numără şi impozitul pe cifra de afaceri a companiilor.

El a precizat că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus în acest moment.

„Nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuţie în coaliţie fără să fie aplicată practic”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că în discuţiile cu liderii coaliţiei a subliniat foarte clar că trebuie respectat cadrul macro la care România s-a angajat.

„Trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale, trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR. Atenţie! Nu sunt propuse, sunt stabilite. Noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme şi le vom face”, a afirmat Iohannis.

Un lucru ‘bun şi natural’, a arătat el, este că există discuţii în coaliţie şi a susţinut că Guvernul ‘se mişcă foarte bine’.

„Este, pe de altă parte, foarte clar că discuţiile din coaliţie vor continua, dar acesta nu este un lucru rău. Eu cred că este un lucru bun şi natural, mai ciudat mi s-ar părea să fie un partid social-democrat şi un partid liberal şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate, trebuie clarificate şi până în momentul de faţă impresia mea este că s-a ajuns la concluzii rezonabile şi Guvernul se mişcă până acum foarte bine”, a declarat preşedintele Iohannis.

Sursă: AGERPRES

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 16.12.2021 at 15:31

    ASA SI ESTE ! Aceasta Impozitare A Fost PROPUSA de CATRE Io No Pot Kelemen Hunor-UDMR, si de Marcel Ciolacu-PSD, PENTRU CA ACEST GUVERN, Gral N. Ciuca=USL DOI, Nu ARE Suficiente PARALUTE-n BUGET=ul Romaniei, Pentru TOATE PromisIUNULE de Majorare Cu 10% a Pensiilor, DE Majorare A AlocatiiLOR pentru COPII, Pentru A 13-ceaIndemnizatie pentru persoanelor cu dizabilitati ( O Data, in Ianuarie 2022 ! ) SI PenTRU Pomana TaierII POrcLUI de CraciunUL din ACEST an, Acordarea UNEI Sume de PARALE ( TOT NUMAI IN Ianuarie 2022 ! ) Pensionarilor cu PENSII ( Prima PROmisiune A TOVARASULUI Ministru Al Muncii, Budai,Contrazisa de DOUA ORI, Tot DE Domnia SA, RazgaDACUL ), BA Pana La 1599 lei=1200 Ron-i, Ba Nitelus Mai Putin, Pentru cei cu pensii Peste 999 lei, BA SI MAI PUtintel, a DOUA OARA, Pentru cei cu Pensii De PESTE 1.299 LEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax