Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La căsătorii în Alba Iulia se stă la coadă ca la Gostat pe vremea lui Ceaușescu. Tinerii vor să fie siguri că prind ora pe care și-o doresc

Publicat

13730592_1170002626354669_1399798384_o Dacă în anii 80 albaiulienii stăteau la coada pentru lapte, acum coada s-a mutat la Evidența Populației, mai exact la registrul de Stare Civilă. Aproape săptămânal se găsesc câteva cupluri care să-și petreacă noaptea pe scările instituției, și nu pentru că ar avea oameni în față, ci pentru că vor să își programeze cununia civilă la ora dorită. De frică să nu existe alți viitori soți care să le „fure” ora,  stau de noaptea până dimineața să fie siguri că sunt primii la ghișeu.

Așa s-a întâmplat și marți seara, când mai multe persoane stăteau în fața instituției, unde, se pare că făceau liste și negociau ore.

„De două ore încerc să îl conving pe un domn să mă lase pe mine să îmi pun cununia la ora 11.00” spune o femeie.

Se pare că practica este una absolut normală și oamenii nu par să fie foarte deranjați. „De patru ani se practică statul la coadă” spune un tânăr care urmează să se căsătorească.

„Statul cu noaptea-n cap” pentru depunerea actelor de căsătorie este practicat în special de cei care vor să se cunune sâmbătă, aceasta fiind cea mai aglomerată zi. Pentru că au un program stabilit de a ajunge la biserică, viitorii soți nu vor să piardă prea mult timp între cele două ceremonii și astfel petrec ore întregi în fața clădirii Evidenței Populației, unde se întâlnesc și își planifică ora împreună cu celelalte persoane care urmează să se căsătorească în aceeași zi.

Contactați telefonic, reprezentanții serviciului de stare civilă din cadrul primăriei Alba Iulia, spun că știu despre această problemă.

„Nu stau la coadă pentru că avem 80 de căsătorii, ci stau pentru că vor exact o oră anume. Le-am spus că plece acasă și mi-au spus că ce treaba am eu că stau ei aici” spune Floare Colceriu, șefa serviciului public local de evidența populației.

Aceasta a mai declarat că față de restul orașelor din România, unde există doar câteva zile pe săptămână în care se pot depune actele, la Alba Iulia, ghișeul de Stare Civilă este deschis publicului aproape zilnic.

Programul este de luni până vineri de la 8.30 – 12.00 și 14.00 – 15.30, dar și sâmbătă, în special pentru cei care au de anunțat decese, între orele 09.00-13.00.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. andreea

    miercuri, 20.07.2016 at 18:26

    De constatat faptul ca adminitratia este extrem de proasta si ca tinerii nu au nici o vina, au stat si acum cum stau in fiecare saptamana. O mizerie de sistem dar nu e nimic in cateva zile televiziunile o sa fie din nou la poarta lor; pentru miile de explicatii. Nu a trimis nimeni pe nimeni acasa, iar aceste probleme nu trebuie ambalate frumos, ca si cand tinerii fraierii stau acolo o noapte pentru ca nu au altceva mai bun de facut. Tinem la timpul nostru si la banii aruncati degeaba pe taxe si impozite si stam la cozi infernale pentru ca „asa merge”. Semnat cu digratie o tanara care a stat la cozi pentru o stampila, un act, o intrebare si pentru o casatorie….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax