Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii din Alba și-au stabilit candidații pentru primării, mai puțin cel de la Alba Iulia. Câte localități vor să câștige

Publicat

Dintre cei 58 de primari PNL care sunt în funcții în județul Alba, 57 vor candida din nou la alegerile locale din 2020. Unul singur, cel de la Cricău se pare că nu va mai candida din nou.

Liberalii au anunțat că și-au definitivat listele aproape în totalitate, cu excepția municipiului Alba Iulia și a localităților Șibot, Abrud, Poiana Vadului, Bucium, Lunca Mureșului și Râmeț, iar numele persoanelor deja stabilite vor fi făcute publice după data de 1 martie 2020, când se va încheia procedura de validare a tuturor candidaților.

Până la această oră doar candidatul PNL pentru Primăria Câmpeni a fost validat. Este vorba de Dan Cristian Pasca validat de Consiliul de Coordonare Local al PNL Câmpeni care va încerca să îl ”detroneze” pe actualul primar PSD, Călin Andreș.

La Alba Iulia, unde lupta pentru primărie se joacă mai mult în teritoriul PNL, se așteaptă rezultatul unor sondaje pentru a fi stabilit numele candidatului preferat de cetățenii municipiului, care ar trebui să fie în concordanță și cu preferințele celui mai influent nucleu din organizație.

Două sondaje de opinie, comandate la firme specializate distincte,  îi va ”lumina” pe liberali asupra celui mai potrivit candidat cu care PNL va încerca să-și mențină controlul asupra municipiului Alba Iulia.

Sondajele conțin trei nume, dar doar două dintre acestea sunt făcute publice: cel al lui Voicu Paul și al lui Gabriel Pleșa – viceprimarul PNL care a anunțat că va candida chiar și fără susținerea partidului. Cel de-al treilea ar fi o surpriză, deși nimeni din conducerea organizației nu îl avansează și ca potențial candidat. Pe surse sunt vehiculate numele lui Florin Roman dar și a lui Ion Dumitrel.

Gabriel Pleșa însă rămâne pretendentul care tulbură liniștea organizației și care în ultima perioadă a dat peste cap candidatura tranșată în urma plecării lui Mircea Hava în parlamentul European.

Mulți spun chiar că dacă Voicu Paul nu ar fi avut o susținere categorică din partea lui Mircea Hava, desemnarea candidatului pentru Alba Iulia ar fi fost deja stabilită, cel puțin la nivel local.

Secretarul general al PNL, Marius Hațegan a declarat că între cele trei personaje pentru care s-au comandat sondaje se află Voicu Paul și Gabriel Pleșa.

La rândul său deputatul Florin Roman declară că PNL va ieși la Alba Iulia cu un candidat eligibil să câștige alegerile chiar dacă îl va avea contracandidat pe liberalul Gabriel Pleșa. 

Alte opinii susțin faptul că PNL va câștiga alegerile la Primăria Alba Iulia chiar dacă va ieși cu un candidat necunoscut, iar acest lucru s-ar datora faptului că PSD Alba, al doilea partid din județ, nu are pregătit până la această dată niciun un candidat cu șanse reale.

Din această cauză unii dintre liberali sunt însă îngrijorați că stabilirea și validarea candidatului pentru Alba Iulia se va face la București, unde influența lui Mircea Hava este foarte mare, chiar decisivă.

Dacă la Alba Iulia sunt probleme care tulbură organizația și provoacă tensiune între grupări din fostul PDL și vechiul PNL, la nivelul celorlalte orașe și municipii din județ situația candidaturilor este foarte clară.

La Sebeș, Blaj, Aiud, Cugir, Ocna Mureș vor candida actualii primari, cu șanse de reușită incontestabile indiferent dacă alegerile vor fi într-unul sau în două tururi de scrutin.

Ambițiile sunt mai mari ca niciodată, iar între membri conducerii partidului se fac chiar și pariuri prin care unii dintre ei susțin că PNL va câștiga în Alba 70 de primării, cu 12 mai multe față de cele deținute în prezent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax