Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Litoral 2022: Cât costă un sejur la mare. Prețuri ca pe Coasta de Azur pentru o vacanță la Marea Neagră, la început de sezon

Publicat

O vacanță la mare anul acesta poate pune probleme serioase bugetului românilor. Unele locații de pe litoralul Mării Negre percep tarife de lux, potrivite unor sejururi exclusiviste în sudul Franței.

Cele mai ridicate prețuri rămân cele din Mamaia Nord, unde sunt mai multe hoteluri de 5 stele, cu tarife pe măsură.

Vezi și Vacanță 2022: cât costă benzina și motorina în țările vecine. Buget pentru drumul cu mașina în concediu

Un sejur de 7 zile la un hotel de 5 stele, Mamaia, costă puțin peste 10.000 lei, cameră dublă standard, cu mic dejun și prânz incluse.

O cameră dublă cu vedere la mare, la un alt hotel dotat cu cazino, din zona Mamaia Nord, pe aceeași perioadă: 7 zile, din 18 iunie, ajunge la 7.672 lei cu mic dejun inclus.

O variantă puțin mai ieftină, dar păstrând același confort de 5 stele, o găsim la două hoteluri aflate tot în Mamaia Nord, iar prețurile variază între 5.460 lei (cu mic dejun inclus)  și 5.782 lei (mic dejun și prânz incluse).

Vezi și Concediu în Grecia 2022. Prețuri la mâncare și combustibil, informații despre drum și ponturi pentru o vacanță reușită

În cazul în care bugetul este și mai permisiv, un resort din Mamaia Nord oferă posibilitatea închirierii unei vile mediteraneene, cu acces la plajă privată și facilități de lux.

Fiecare vilă beneficiază de o suprafață interioară de 300-400 mp și aproximativ 1.000mp de teren înconjurător.

În interior, spațiul constă dintr-un living, 3 sau 4 dormitoare, 3 băi, o bucătărie, o logie, un garaj pentru două mașini și o terasă acoperită.

Citește și Lăcomie pe litoralul românesc, în Mamaia Nord: 200 de lei- un loc de cearceaf, la primul rând lângă mare. Fără umbrelă sau șezlong

Pentru închirierea lor, prețurile încep de la 2650 euro, preț valabil până la 23 iunie.

După această perioadă rezervarea integrală a unei vile cu 3 dormitoare costă 3250 euro, potrivit informațiilor publicate pe site-ul resortului.

Un sejur la un apartament într-un complex de apartamente, tot în zona Mamaia Nord, poate fi rezervat și la un preț acceptabil: 2.083 lei pentru un apartament cu un dormitor, în aceeași perioadă: 7 nopți, începând din 18 iunie.

Citește și Veste bună pentru cei care merg la mare: taxa de parcare, suspendată în șase stațiuni de pe litoral. La Mamaia rămâne 96 de lei/zi

Pentru un hotel de 4 stele, prețul unui sejur de 7 nopți, cameră dublă se situează sub 3.000 lei. Un hotel pe plajă, în zona Mamaia Nord, percepe cel mai exclusivist tarif, oferind și facilități pe măsură: 7.350 lei.

În cazul în care alegeți un hotel de 3 stele, prețul pentru o cameră dublă, sejur 7 nopți gravitează în jurul a 2.000 lei.

Pentru alte stațiuni de pe litoralul românesc, prețurile sunt foarte variate, în funcție de confort, tipul sejurului și zona aleasă.

În Olimp, un apartament cu 1 dormitor, la un hotel de 4 stele, cu vedere parțială la mare poate fi rezervat pentru 7 nopți la prețul de 9.616 lei.

La un resort din stațiunea Venus, o cameră dublă în vilă, costă 6395 lei pentru 7 nopți, în aceeași perioadă. Oferta este all-inclusive, adică în preț sunt incluse și mesele zilnice.

Litoral 2022: cât costă să faci plajă la Marea Neagră

Mamaia rămâne stațiunea campioană  și în ceea ce priveşte preţurile mari la produsele sau serviciile pentru turişti, iar anul acesta, un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 şi chiar 100 de lei.

Preţul mediu pentru un şezlong în Mamaia este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste chiar şi 200 de lei pe zi.

În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Toate preţurile pot creşte şi chiar se pot dubla în anumite weekend-uri din sezonul estival, potrivit Antena 3.

Litoral 2022: Cât costă o cină la mare

Pentru un prânz sau o cină la restaurant exclusivist cu specific pescăresc, în Mamaia Nord, propunerile, dar și prețurile sunt pe măsura zonei:

  • salată de caracatiță: 40 lei
  • plătică de mare: de la 13 lei/100 gr
  • calcan: 25 lei/100 gr
  • midii: 25 lei
  • stridii: 22 lei
  • scoici St.Jaques: 33 lei/100 gr
  • coadă de homar: 57 lei/100 gr
  • picioare de crab de Alaska: 59 lei/100 gr
  • creveți:large 29 lei/100 g | extra large 39 lei/100 g | colossal 49 lei/100g

La unul dintre restaurantele foarte cunoscute din Agigea, o porție de hamsie prăjită costă 25 de lei/ 200 de grame, inclusiv mujdei.

Un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.

În Constanța, în zona Delfinariului  un meniu cu hamsii de Marea Neagră cu mix de salate, mujdei, lămâie și mămăligă poate fi achiziționat pentru 35 de lei porția de 200 de grame.

Litoral 2022:  cele mai mari prețuri din ultimii 25-30 de ani, în România

„Tarfiele au crescut între 15 şi 20 %, evident, creşterea cea mai mare se înregistrează pe vârful de sezon, acolo unde şi cererea este cea mai mare, de altfel.

Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină”, a declarat Corina Martin, agent de turism, potrivit Antena 3.

Ca în fiecare an, Mamaia rămâne cea mai scumpă dar, și preferata turiştilor care vin la Marea Neagră.

Cele mai ieftine stațiuni sunt Eforie și Venus unde preţurile pornesc de la 1.200-1.400  de lei pentru un sejur de şapte nopţi la un hotel de 3 stele, fără masă şi alte facilităţi.

sursa: booking.com, site-uri restaurante, Antena 3, sursa foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax