Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia #rezistă. Un nou PROTEST, pentru o clasă politică fără corupţie. Sute de persoane, în marş pe străzi din oraş

Publicat

16754242_1077565305723328_2043959247_n Un nou protest s-a desfăşurat la Alba Iulia, împotriva corupţiei, duminică seara. Oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Alba, după ora 18.00, iar în jurul orei 19.00 au pornit în marş, pe străzi din oraş. Au purtat un tricolor de mari dimensiuni, iar, la sfârşitul marşului, în dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor, s-au prins într-o o horă a unirii. Au participat aproximativ 400 de persoane. Următorul protest anunţat este duminica viitoare.

Manifestaţiile anti-guvernamentale continuă şi în „Cealaltă Capitală”, după o pauză de două zile, timp în care proteste similare s-au desfăşurat în Bucureşti şi alte oraşe din ţară.

“Continuăm protestele în stradă. Protesăm pentru un guvern în care să avem încredere, cerem demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului, ambii cu probleme penale în desfăşurare, pentru o ţară fără corupţie la nivel instituţional, pentru lipsa totală a comunismului din comportamentul unor politicieni”, a declarat unul dintre protestatari.

În jurul orei 18.30, în faţa Prefecturii Alba se aflau aproximativ 100 de oameni, care manifestau, după cum au spus şi ei, civilizat.

UPDATE: În jurul orei 19.00, protestatarii au plecat în marş pe străzi din oraş. Se adunaseră aproape 200 de participanţi şi, pe parcurs, alţi oameni se alătură manifestaţiei. Ce scandează: “Jos, jos, jos, Guvern mincinos”, “Demisia”, “Jos Dragnea, jos, eşti un mincinos”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, “Jos penalii”, “Hoţii”, „Jos Tăriceanu”, “România, trezeşte-te / Alba Iulia, trezeşte-te!”, “Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Haideţi cu noi, nu dăm înapoi”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”.

UPDATE: Marşul s-a încheiat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în jurul orei 20.30. Au participat, în total, aproximativ 400 de persoane. Au reiterat faptul că nu protestează împotriva unui anume partid sau pentru a sprijini altă formaţiune politică. Spun că au ieşit în stradă pentru o clasă politică curată, indiferent de apartenenţă. La final, manifestanţii au dansat hora unirii.

Protestatarii au parcurs traseul: strada Ardealului (centru) – Calea Moţilor – Bulevardul Revoluţiei – Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii.

protest tricolor 2 În anunţul de pe reţeaua de socializare privind protestul de duminică, se detaliază ce s-a întâmplat până acum şi ce ar putea urma: “Pericolul pe care îl reprezintă atacul la statul de drept încă nu a dispărut, OUG 13 pândește și așteaptă cu răbdare în paginile monitorului oficial momentul în care OUG 14 va fi luată la puricat de către un parlament în care PSD + ALDE dețin o majoritate confortabilă. Presiunea străzii, aparent, a slăbit, dar fiecare om care a fost și este prezent la proteste o întărește și această presiune încă planează asupra guvernanților și parlamentarilor. Suntem în situația în care trebuie să ne apărăm în continuare valorile pentru care am ieșit în stradă în toate zilele precedente”.

Vezi şi PROTESTUL de la Alba Iulia s-a mutat în faţa Prefecturii. „Nu corupţiei! Fără penali în funcţii publice! CuOchiipeVoi”

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia, de două săptămâni. În ultimele zile, s-au mai strâns la proteste câteva zeci de persoane, manifestaţiile fiind reduse la zone din cartierul Cetate. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Proteste similare au avut loc şi la Sebeş, Cugir sau Blaj.

Vezi FOTO: O NOUĂ seară de proteste împotriva corupţiei. Zeci de oameni au ieşit în stradă, la Alba Iulia şi Sebeş

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Vezi şi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia #REZISTĂ. „Noi n-am obosit… Ghinion!”. Ziua OPT de PROTEST în stradă

Vezi şi FOTO-VIDEO: Şi Sebeşul #REZISTĂ. Zeci de oameni au ieşit aseară în stradă. „Unde sunteți, tinerilor? Părinții au ieșit…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax