Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO CJSU ALBA: Prefectul de Alba anunță măsurile luate la nivel județean, după creșterea numărului de cazuri COVID

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba s-a reunit miercuri pentru a decide măsuri de aplicat în județ, după creșterea mare a numărului de cazuri noi de COVID-19.

Numărul cazurilor noi s-a dublat în Alba, de ieri până azi. Dacă marți erau raportate 50 infectări noi, miercuri erau 118 și trei focare – unul la casa privată pentru persoane vârstnice din Șeușa (Ciugud), altul la centrul de recuperare Galda (din subordinea DGASPC Alba) și al treilea la o instituție din Alba Iulia (SDEE – Electrica).

Citește și TOATE măsurile anti-COVID luate de CJSU Alba. Măști în spații deschise, restaurante închise și școli în scenariul roșu

De asemenea, au fost 4 decese noi. În județ sunt 734 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

În acest context, autoturitățile s-au mobilizat pentru a decide măsuri suplimentare pentru prevenirea extinderii cazurilor COVID.

DSP Alba a dat amenzi, la casa privată pentru persoane vârstnice din Ciugud (Șeușa) și la o sală de evenimente din Abrud.

La Aiud și Ciugud au fost luate măsuri speciale, încă de zilele trecute.

Situația este similară în țară. Un nou număr record de cazuri COVID a fost raportat miercuri: 2.958, record absolut de la începutul pandemiei. Autoritățile au transmis ca se vor aplica restricții locale, acolo unde este nevoie.

Potrivit situației prezentate de DSP Alba, în 2 octombrie, pentru ultimele 2 săptămâni, rata incidenței cazurilor COVID-19 în județ era următoarea:

– 1,24 pe județul Alba

– 2,87 la Aiud

– 2,62 la Alba Iulia

– 4,49 la Ciugud

– 1,52 la Abrud

– 1,35 la Sebeș

– 1,08 la Câmpeni

Restul orașelor erau cu rată a incidenței sub 1%.

Dintre comune, cu incidență peste 2% erau: Berghin ( 2.53), Cricău (2.47), Săliștea (2,16)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax