Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Început de an școlar, la Colegiul Militar din Alba Iulia. 120 de boboci din 26 de județe depun jurământul

Publicat

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia are loc, luni dimineața, de la ora 9.00, ceremonialul deschiderii noului an școlar 2019 – 2020, în prezența a sute de elevi, părinți, rude și prieteni ale acestora, dar și profesori și cadre militare.

Cei 120 de boboci din acest an își înscriu de astăzi numele în tradiţia Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Elevii clasei a IX-a care au ales studieze la una din cele mai prestigioase instituții de învățământ militar liceal din țară provin din 26 de județe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş, Vălcea și Vaslui.

Vezi și FOTO: Prima zi de elevi militari pentru 120 de boboci din țară, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

UPDATE: Conform tradiţiei, cei 120 de elevi din clasa a IX-a au rostit legământul: ,,Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. În acest an şcolar vor studia în clasa a IX-a 71 de băieţi şi 49 de fete. Aceştia provin din 26 de judeţe din ţară iar 25 de elevi sunt din judeţul Alba.

În cadrul ceremonialului de astăzi a fost oferită distincţia  „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar trecut. Beneficiara acestui premiu este clasa a XI–a D, care a obţinut, în anul şcolar 2018 – 2019, media 8,79 profesor diriginte Petru Stănilă şi lt. Adrian Goga, comandantul companiei. De asemenea, şefului promoţiei 2019, absolventul Nicolae – Alexandru Bodea, i-a fost conferită din partea Statului Major al Forţelor Aeriene, emblema de onoare a Forţelor Aeriene. Acesta a primit şi din partea colegiului, conform tradiţiei, placheta de onoare şi diploma care îi recunoaşte performanţele obţinute în cei patru ani de colegiu militar  atât la învăţătură cât şi la activităţile extracurriculare, precum şi contribuţia la creşterea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”. În prezent Nicolae – Alexandru Bodea este student la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, specializarea piloţi avion. Aprecieri şi felicitări au primit şi profesorii diriginţi şi cadrele militare pentru întreaga activitate de îndrumare şi consiliere a absolvenţilor promoţiei 2019 şi reuşita acestora la examenele din vară.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor colegiului militar.

Noul an şcolar stă sub semnul centenarului, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” aniversând la data de 1 noiembrie 2019, o sută de ani de existenţă, urmând a intra astfel în Alianţa Colegiilor Centenare al cărei scop este promovarea calităţii în învăţământul românesc preuniversitar. În cei 100 de ani care au trecut de la înfiinţarea liceului militar la Târgu-Mureş, în toamna anului 1919, instituţia a pregătit aproximativ 7.000 de absolvenţi încrezători şi motivaţi, aceştia devenind o resursă valoroasă pentru Armata României.

În perioada vacanței de vară, în cadrul instituției de învățământ din Alba Iulia au avut loc ample lucrări de reabilitare și modernizare în cadrul mai multor pavilioane, lucrări care vor fi finalizate până la ziua colegiului, 1 noiembrie.

Toate aceste investiţii sunt susţinute financiar de către Statul Major al Forţelor Aeriene, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Citește și FOTO: Ample lucrări de reabilitare și modernizare, la Colegiul Militar din Alba Iulia. Investiții de 1,5 miloane de lei

În cuvântul adresat cu ocazia deschiderii noul an de învăţământ, comandantul colegiului, colonel Marcel Domşa, a evidenţiat performanţele obţinute de promoţia de absolvenţi 2019:  „Cu mândrie pot să vă informez că, la examenul de Bacalaureat, toţi cei 95 absolvenți au fost declaraţi reuşiţi, fiind singurul colegiu din judeţul Alba care a obţinut această performanţă, media examenului fiind de 9,18. De asemenea, în urma examenelor de admitere susținute în cadrul academiilor, promoţia 68, nu ne-a dezamăgit, procentul celor admişi fiind de 100%. Acestor frumoase rezultate li se adaugă rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, unde am avut 33 calificaţi la faza naţională, concretizate cu 4 premii şi 6 menţiuni, precum alte numeroase acţiuni care au dat consistenţă actului didactic şi educaţiei în general”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax