Connect with us
Publicitate

CUGIR

LIVE VIDEO: PROTESTE de amploare la Cugir. Grevă și la Fabrica de Arme

Publicat

O grevă spontană a fost declanșată, vineri, la Fabrica de Arme Cugir. Și la Uzina Mecanică din oraș este o manifestare similară: 800 de angajați au oprit lucrul.

Sute de angajați au ieșit în fața fabricii și scandează ”Jos Mafia!”. La fel ca salariații de la UM Cugir, sunt nemulțumiți de salarii. Spun că primesc 1.400 de lei, în mână.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

O angajată spune că, după 40 de ani de muncă, are 1.700 de lei salariu net.

Salariații mai spun că au de plătit facturile la gaz și curent și nu le ajung banii. ”Suntem atâția oameni la Cugir care lucrează la cele două fabrici. Cu ce să plătim facturile?” – spune o participantă la protest.

UPDATE, ora 12.20 – salariații intră în interiorul fabricii

Vezi LIVE-VIDEO: Grevă spontană la Uzina Mecanică din Cugir. Sute de angajați au oprit lucrul și au ieșit în fața fabricii

Oamenii cer salarii mai mari, pe motiv că nu le-au mai fost majorate de doi ani și reclamă condiții necorespunzătoare de lucru.

Angajații spun că au salarii sub 2.000 de lei chiar dacă au peste 30-35 de ani vechime, chiar dacă lucrează în condiții speciale, într-un domeniu cu riscuri. De asemenea, spun că în spațiile de lucru este frig, mizerie, curent – la UM Cugir.

Fabrica de Arme Cugir a fost înființată în 2004, prin divizare parțială a S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A., ca ramură a Companiei Nationale ROMARM S.A.

Citește și LIVE VIDEO: O nouă zi de proteste la Cugir. Sute de angajați ai Fabricii de Sus care produce arme și muniție au întrerupt lucrul

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    vineri, 11.02.2022 at 12:30

    Degeaba,gyvernanțiilor tot nu le pasă.Citiți și articolul legat de salarul de 1400 ron ,care este un salaru mare.Dumnezeu să ne ajute.
    Câți bani au primit zilele acestea partidele politice din teritoriu ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax