Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Zeci de oameni cer ANULAREA construirii platformei de stocare a deșeurilor, la Partoș. Ședință în CL Alba Iulia


Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia se întâlnesc miercuri, în ședință extraordinară „de îndată”. Aceștia au de aprobat revocarea hotărârii privind construirea platformei de stocare temporară a deșeurilor menajere în cartierul Partoș.

Reamintim faptul că în ședința Consiliului Local din data de 28 ianuarie, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmuire, amplasare modul control – municipiul Alba Iulia”.

UPDATE: Hotărârea de construire a unei platforme temporare de deșeuri, în zona cartierului Partoș, a fost revocată. Toți consilierii au votat pentru.

Solicitarea de anulare a hotărârii vine după ce locuitorii din patru cartiere ale orașului au amenințat cu proteste împotriva administrației locale și au început să strângă semnături. 

Live text – principalele discuții din cadrul ședinței:

  • „Am știut de la început, acum trei săptămâni când am intrat în această problemă, că nu intrăm într-o problemă ușoară. Îi asigur pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia că această problemă va fi soluționată și nu va avea nicio sincopă în termenul pe care ni l-am asumat” (…)
  • „Pașii care noi i-am făcut pentru obținerea autorizației de construire sunt absolut legale, în limita legii. Avem autorizația de construire cu certificat, cu avize, cu plan de amplasament, cu tot ceea ce există”
  • „Dacă mergem înainte și se suspendă acea hotărâre, ajungem la jumătatea construcției” – a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul. 
  • Voicu Paul a propus să găsească soluții împreună cu toți primarii implicați în problemă, să fie revocată această hotărâre și să se vină cu un alt proiect.

Material în curs de actualizare

Citește și Începe construcția platformei de gunoi de la Partoș. Voicu Paul: vrem ca în 2020 Alba Iulia să fie cel mai curat oraș din țară

Surse din cadrul Primăriei au declat că la sediul instituției au fost depuse 52 de semnături pentru anularea hotărârii prin care s-a decis amplasarea rampei temporare la Partoș. 

Citește și: SCANDAL legat de amplasarea platformei temporare de gunoi la Partoș. Locuitorii a patru cartiere din Alba Iulia strâng semnături

Procedura de achiziție s-a încheiat în 4 februarie, dar contractul se va semna cu firma constructor, doar dacă hotărârea din 28 ianuarie nu va fi anulată în ședința de marți, 5 februarie.

Din ultimatumul de 60 de zile, din 16 ianuarie, dat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Primăriei Alba Iulia pentru a amenaja o nouă platformă temporară de gunoi, s-au scurs aproape 20 de zile.

Citește și VIDEO: Colectarea gunoiului se reia în Alba Iulia. Primăria are la dispoziție 60 de zile să amenajeze o nouă stație de transfer

Hotărârea de Consiliu Local care a aprobat construcția platformei în cartierul Partoș a fost aprobată în 28 ianuarie.

Pe platforma de la Bărăbanț se vor mai putea depozita gunoaiele menajere ridicate din municipiu doar până la jumătatea lunii martie.

Acum, dacă hotărârea din 28 ianuarie va fi anulată, municipiul Alba Iulia, dar și alte localități care depozitează gunoiul la Bărăbanț, riscă să fie sufocate iar de gunoaie.

  • Platforma de beton a fost concepută pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați și ar fi trebuit să fie amplasată în zona stației de epurare din cartierul albaiulian Partoș.

Reamintim că locuitorii cartierelor Partoș, Recea, Dealul Furcilor și cei care locuiesc în zona din spatele magazinului Lidl au început să strângă semnături pentru stoparea lucrărilor, deranjați de proximitatea depozitului de gunoi. ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate