Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Zeci de oameni cer ANULAREA construirii platformei de stocare a deșeurilor, la Partoș. Ședință în CL Alba Iulia

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia se întâlnesc miercuri, în ședință extraordinară „de îndată”. Aceștia au de aprobat revocarea hotărârii privind construirea platformei de stocare temporară a deșeurilor menajere în cartierul Partoș.

Reamintim faptul că în ședința Consiliului Local din data de 28 ianuarie, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmuire, amplasare modul control – municipiul Alba Iulia”.

UPDATE: Hotărârea de construire a unei platforme temporare de deșeuri, în zona cartierului Partoș, a fost revocată. Toți consilierii au votat pentru.

Solicitarea de anulare a hotărârii vine după ce locuitorii din patru cartiere ale orașului au amenințat cu proteste împotriva administrației locale și au început să strângă semnături. 

Live text – principalele discuții din cadrul ședinței:

  • „Am știut de la început, acum trei săptămâni când am intrat în această problemă, că nu intrăm într-o problemă ușoară. Îi asigur pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia că această problemă va fi soluționată și nu va avea nicio sincopă în termenul pe care ni l-am asumat” (…)
  • „Pașii care noi i-am făcut pentru obținerea autorizației de construire sunt absolut legale, în limita legii. Avem autorizația de construire cu certificat, cu avize, cu plan de amplasament, cu tot ceea ce există”
  • „Dacă mergem înainte și se suspendă acea hotărâre, ajungem la jumătatea construcției” – a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul. 
  • Voicu Paul a propus să găsească soluții împreună cu toți primarii implicați în problemă, să fie revocată această hotărâre și să se vină cu un alt proiect.

Material în curs de actualizare

Citește și Începe construcția platformei de gunoi de la Partoș. Voicu Paul: vrem ca în 2020 Alba Iulia să fie cel mai curat oraș din țară

Surse din cadrul Primăriei au declat că la sediul instituției au fost depuse 52 de semnături pentru anularea hotărârii prin care s-a decis amplasarea rampei temporare la Partoș. 

Citește și: SCANDAL legat de amplasarea platformei temporare de gunoi la Partoș. Locuitorii a patru cartiere din Alba Iulia strâng semnături

Procedura de achiziție s-a încheiat în 4 februarie, dar contractul se va semna cu firma constructor, doar dacă hotărârea din 28 ianuarie nu va fi anulată în ședința de marți, 5 februarie.

Din ultimatumul de 60 de zile, din 16 ianuarie, dat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Primăriei Alba Iulia pentru a amenaja o nouă platformă temporară de gunoi, s-au scurs aproape 20 de zile.

Citește și VIDEO: Colectarea gunoiului se reia în Alba Iulia. Primăria are la dispoziție 60 de zile să amenajeze o nouă stație de transfer

Hotărârea de Consiliu Local care a aprobat construcția platformei în cartierul Partoș a fost aprobată în 28 ianuarie.

Pe platforma de la Bărăbanț se vor mai putea depozita gunoaiele menajere ridicate din municipiu doar până la jumătatea lunii martie.

Acum, dacă hotărârea din 28 ianuarie va fi anulată, municipiul Alba Iulia, dar și alte localități care depozitează gunoiul la Bărăbanț, riscă să fie sufocate iar de gunoaie.

  • Platforma de beton a fost concepută pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați și ar fi trebuit să fie amplasată în zona stației de epurare din cartierul albaiulian Partoș.

Reamintim că locuitorii cartierelor Partoș, Recea, Dealul Furcilor și cei care locuiesc în zona din spatele magazinului Lidl au început să strângă semnături pentru stoparea lucrărilor, deranjați de proximitatea depozitului de gunoi. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax