Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări la școli și licee din Alba Iulia, înainte de începerea anului școlar. Stadiul autorizărilor de funcționare

Publicat


Mai sunt trei săptămâni și jumătate până la începerea anului școlar, iar Primăria Alba Iulia a prezentat stadiul autorizărilor și lucrărilor în unități școlare din oraș. Potrivit administrației locale, toate unitățile de învățământ dețin autorizații sanitare de funcționare, însă unele grădinițe, școli și licee nu au încă și autorizații de securitate la incendii. De asemenea, sunt încă lucrări de modernizare în derulare.

Potrivit Primăriei, creșele Ampoi 1 și Cetate au autorizație de securitate la incendii, iar pentru Creșa 2 Ampoi, nu este necesară. Din cele 18 grădinițe, la trei au fost dispuse măsuri ISU care sunt în curs de execuție, urmând ca autorizația să fie solicitată după îndeplinirea condițiilor cerute. Aceeași situație este în cazul a patru dintre cele 10 școli din Alba Iulia, dar și la șase licee.

Lucrări de modernizare în derulare:

Una dintre cele mai mari investiții de modernizare se derulează la Colegiul Economic din Alba Iulia, prin proiect finanțat PNDL. Însă Guvernul a întârziat cu decontarea banilor pentru lucrări, astfel că elevii s-ar putea reîntoarce în spațiile unității de învățământ abia la finalul anului viitor.

Vezi Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Elevii s-ar putea întoarce în clădirea renovată abia la sfârșitul anului 2020

Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” – lucrări de renovare a clădirii – stadiul fizic realizat, 44%

Potrivit reprezentanților Primăriei, contractul de execuție încheiat cu Alfa Construct SRL în valoare de 1.368.889,69 lei, beneficiază de finanțare PNDL, însă din suma contractată Guvernul nu a plătit 112.000 lei.

Proiectul include înlocuirea șarpantei și învelitorii, placarea fațadei cu polistiren și finisaje cu tencuială decorativă. De asemenea, se reface trotuarul de gardă și se face acces pentru persoane cu dizabilități.

Termenul de execuție este aprilie 2020.

Liceul cu Program Sportiv – creșterea eficienței energetice a clădirii – stadiul lucrări, 10%

Contractul de lucrări încheiat cu Transilvania Construct SRL – valoare de 5.977.962,31 lei fără TVA este curs de execuție. Obiectivul beneficiază de finanțare nerambursabilă POR 2014-2020.

Lucrări: schimbarea acoperișului, placarea exterioară cu polistiren, schimbarea instalațiilor electrice (corpuri de iluminat cu eficiență energetică crescută și racorduri electrice), instalații sanitare, instalații termice (centrală termică și calorifere), rampă de acces.

Procesul educativ nu va fi perturbat, lucrările urmând să se desfășoare pe tronsoane, precizează Primăria. Termenul de realizare este iulie 2020, iar lucrările au început în 11 iulie 2019.

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” – lucrări de modernizare programate

În proiect sunt incluse reabilitarea și modernizarea atelierului școală, a centralei termice și incintei – prin fonduri nerambursabile europene POR 2014-2020. Investiția, în valoare de 6,1 milioane lei, este în faza precontractuală.

Construirea Grădiniței nr. 16 – contractul urmează să fie semnat

Prin schimbarea destinației și extinderea clădirii cantinei din incinta Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”, se va construi Grădinița nr. 16, cu finanțare prin POR 2014-2020. Potrivit Primăriei, contractul de finanțare este în curs de semnare. Grădinița va avea o suprafață de 2.263 mp și o capacitate de 160 copii preșcolari.

Valoarea investiției este de 11,7 milioane lei.

Liceul de Arte „Regina Maria” – proiect pentru modernizări

Se vor realiza refuncționalizarea spațiilor de învățământ  la 2 corpuri (str. Avram Iancu nr. 7A și str. Călărași nr. 2 și modernizarea unui corp de clădire (str. Avram Iancu nr. 6) – proiectare faza D.A.L.I.

Școala Generală „Avram Iancu” – proiect pentru spațiu de educație fizică

Este vizată o investiție de viabilizarere teren/sală educație fizică. Documentația a fost transmisă la Compania Națională de Investiții (CNI) încă din anul 2018, însă este blocată. Potrivit Primăriei, CNI nu a răspuns niciunei solicitări transmise de către Municipiul Alba Iulia privind programarea investiției.

Extinderea Creșei 2 Ampoi

În spațiile pe care le ocupă în prezent Grădinița nr. 16, care se va muta în sedii ale Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”, se va extinde Creșa 2 Ampoi.În present, la creșă sunt 50 de locuri și vor mai fi create încă maximum 50.

Creșă de cartier pe strada Lalelelor

Pe strada Lalelelor – zona propusă pentru construcția locuințelor pentru tineri – este propusă construcția unei creșe de cartier. Au fost întocmite elementele de temă pentru documentația de atribuire pentru contractarea serviciilor de proiectare.

Citește și Primăria Alba Iulia construiește o creșă nouă de 1.800 de metri pătrați, în zona cartierului Orhideelor. Stadiul proiectului

Creșă și grădiniță la Schit

În zona Schit (ștrand), se lucrează la studiul de urbanism, respectiv la documentația pentru actualizarea planului de urbanism al zonei pentru schimbarea destinației amplasamentului respectiv pentru grădiniță și creșă. Este în analiză posibilitatea dezvoltării acestui proiect printr-un parteneriat public-privat, în prezent existând un antreprenor interesat, mai precizează reprezentanții primăriei.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate