Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări la școli și licee din Alba Iulia, înainte de începerea anului școlar. Stadiul autorizărilor de funcționare

Publicat


Mai sunt trei săptămâni și jumătate până la începerea anului școlar, iar Primăria Alba Iulia a prezentat stadiul autorizărilor și lucrărilor în unități școlare din oraș. Potrivit administrației locale, toate unitățile de învățământ dețin autorizații sanitare de funcționare, însă unele grădinițe, școli și licee nu au încă și autorizații de securitate la incendii. De asemenea, sunt încă lucrări de modernizare în derulare.

Potrivit Primăriei, creșele Ampoi 1 și Cetate au autorizație de securitate la incendii, iar pentru Creșa 2 Ampoi, nu este necesară. Din cele 18 grădinițe, la trei au fost dispuse măsuri ISU care sunt în curs de execuție, urmând ca autorizația să fie solicitată după îndeplinirea condițiilor cerute. Aceeași situație este în cazul a patru dintre cele 10 școli din Alba Iulia, dar și la șase licee.

Lucrări de modernizare în derulare:

Una dintre cele mai mari investiții de modernizare se derulează la Colegiul Economic din Alba Iulia, prin proiect finanțat PNDL. Însă Guvernul a întârziat cu decontarea banilor pentru lucrări, astfel că elevii s-ar putea reîntoarce în spațiile unității de învățământ abia la finalul anului viitor.

Vezi Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Elevii s-ar putea întoarce în clădirea renovată abia la sfârșitul anului 2020

Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” – lucrări de renovare a clădirii – stadiul fizic realizat, 44%

Potrivit reprezentanților Primăriei, contractul de execuție încheiat cu Alfa Construct SRL în valoare de 1.368.889,69 lei, beneficiază de finanțare PNDL, însă din suma contractată Guvernul nu a plătit 112.000 lei.

Proiectul include înlocuirea șarpantei și învelitorii, placarea fațadei cu polistiren și finisaje cu tencuială decorativă. De asemenea, se reface trotuarul de gardă și se face acces pentru persoane cu dizabilități.

Termenul de execuție este aprilie 2020.

Liceul cu Program Sportiv – creșterea eficienței energetice a clădirii – stadiul lucrări, 10%

Contractul de lucrări încheiat cu Transilvania Construct SRL – valoare de 5.977.962,31 lei fără TVA este curs de execuție. Obiectivul beneficiază de finanțare nerambursabilă POR 2014-2020.

Lucrări: schimbarea acoperișului, placarea exterioară cu polistiren, schimbarea instalațiilor electrice (corpuri de iluminat cu eficiență energetică crescută și racorduri electrice), instalații sanitare, instalații termice (centrală termică și calorifere), rampă de acces.

Procesul educativ nu va fi perturbat, lucrările urmând să se desfășoare pe tronsoane, precizează Primăria. Termenul de realizare este iulie 2020, iar lucrările au început în 11 iulie 2019.

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” – lucrări de modernizare programate

În proiect sunt incluse reabilitarea și modernizarea atelierului școală, a centralei termice și incintei – prin fonduri nerambursabile europene POR 2014-2020. Investiția, în valoare de 6,1 milioane lei, este în faza precontractuală.

Construirea Grădiniței nr. 16 – contractul urmează să fie semnat

Prin schimbarea destinației și extinderea clădirii cantinei din incinta Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”, se va construi Grădinița nr. 16, cu finanțare prin POR 2014-2020. Potrivit Primăriei, contractul de finanțare este în curs de semnare. Grădinița va avea o suprafață de 2.263 mp și o capacitate de 160 copii preșcolari.

Valoarea investiției este de 11,7 milioane lei.

Liceul de Arte „Regina Maria” – proiect pentru modernizări

Se vor realiza refuncționalizarea spațiilor de învățământ  la 2 corpuri (str. Avram Iancu nr. 7A și str. Călărași nr. 2 și modernizarea unui corp de clădire (str. Avram Iancu nr. 6) – proiectare faza D.A.L.I.

Școala Generală „Avram Iancu” – proiect pentru spațiu de educație fizică

Este vizată o investiție de viabilizarere teren/sală educație fizică. Documentația a fost transmisă la Compania Națională de Investiții (CNI) încă din anul 2018, însă este blocată. Potrivit Primăriei, CNI nu a răspuns niciunei solicitări transmise de către Municipiul Alba Iulia privind programarea investiției.

Extinderea Creșei 2 Ampoi

În spațiile pe care le ocupă în prezent Grădinița nr. 16, care se va muta în sedii ale Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”, se va extinde Creșa 2 Ampoi.În present, la creșă sunt 50 de locuri și vor mai fi create încă maximum 50.

Creșă de cartier pe strada Lalelelor

Pe strada Lalelelor – zona propusă pentru construcția locuințelor pentru tineri – este propusă construcția unei creșe de cartier. Au fost întocmite elementele de temă pentru documentația de atribuire pentru contractarea serviciilor de proiectare.

Citește și Primăria Alba Iulia construiește o creșă nouă de 1.800 de metri pătrați, în zona cartierului Orhideelor. Stadiul proiectului

Creșă și grădiniță la Schit

În zona Schit (ștrand), se lucrează la studiul de urbanism, respectiv la documentația pentru actualizarea planului de urbanism al zonei pentru schimbarea destinației amplasamentului respectiv pentru grădiniță și creșă. Este în analiză posibilitatea dezvoltării acestui proiect printr-un parteneriat public-privat, în prezent existând un antreprenor interesat, mai precizează reprezentanții primăriei.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate