Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Lucrez în Alba”: 120 de elevi de liceu au participat la discuții cu oameni de afaceri de succes din județ

Publicat

Consiliul Judeţean Alba și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au organizat, în perioada 12 – 16 noiembrie 2012, un tur itinerant în județ, cu scopul de a aduce într-un cadru motivant și de interes elevii claselor a XII-a de la liceele cu profil tehnic, pentru a cunoaște posibili angajatori, firme de prestigiu din județul nostru.

Aceste acțiuni s-au desfășurat în cadrul a cinci firme: „Bosch Rexroth” Blaj, „Tea” Cugir, „Prebet” Aiud , „Sews R” Alba Iulia și „Savini Due” Sebeș.

Au participat aproximativ 120 de elevi, liceele implicate în aceste activități de orientare profesională fiind Colegiul Tehnic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Grup Școlar Sebeș.

Interesul a fost evident atât din partea liceelor, cât și a firmelor gazdă: au pus la dispoziție ”ghizi” specialiști și au permis accesul pe liniile de producție. Elevii au fost activi și au participat la discuții cu întrebări, urmărind funcționarea mașinilor și utilajelor, operațiunilor manuale ale angajaților, modul de organizare al companiei și în special operațiunile automatizate.

Prezentările specialiștilor au fost apreciate de elevii participanți, acestea conținând informații detaliate, explicații și demonstrații privind procesul de producție și în acest fel au putut fi văzute pe viu toate etapele unui flux de producție și transformările multiple ale materiei prime până la produsul finit, ambalat și pregătit pentru transportul la beneficiar.

La sfârșitul fiecărei vizite, elevii au fost implicați într-un concurs de cunoaștere și îndemânare, pentru care organizatorii au oferit premii și diplome pentru primii trei clasați și au participat la dezbateri cu privire la avantajele angajării după absolvirea liceului.

S-a evidențiat clar necesitatea continuării unor asemenea vizite în companii din județul Alba, fiind nevoie de o colaborare mai strânsă între conducerile liceelor, administrația locală și firme, pentru a oferi elevilor care doresc o cât mai reală orientare pentru îmbrățișarea unei meserii.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax