Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI: Elevii se întorc la şcoală după vacanţa intersemestrială. CALENDARUL pentru simulări de examene şi olimpiade

Publicat

elevi

elevi Elevii se întorc la cursuri, luni, 9 februarie, după vacanţa dintre semestre. Reiau activitatea pe băncile şcolii până pe 11 aprilie, când este programată vacanţa de primăvară. Până atunci, sunt organizate etapele judeţene la olimpiadele şi concursurile şcolare, iar din 23 februarie încep simulările de examen pentru Evaluare Naţională la clasa a VIII-a, respectiv cele pentru Bacaluareat, clasele a XI-a şi a XII-a, din 2 martie.

Etapele judeţene pentru olimpiadele şi concursurile şcolare sunt programate, pe discipline, la jumătatea lunii februarie. Etapele naţionale se desfăşoară în lunile aprilie și mai, iar cele internaționale în lunile august și septembrie.

Citeşte şi CALENDARUL OLIMPIADELOR ŞCOLARE 2015: Locaţiile şi datele etapelor naționale și internaționale

Anul acesta, în perioada 6-10 aprilie, judeţul Alba găzduieşte etapa naţională a olimpiadei la disciplina din aria curriculară „tehnologii” pentru domeniul Fabricarea produselor din lemn, clasele XI-XII. Aceasta se desfăşoară la Liceul Tehnologic din Sebeş.

Citeşte şi Programul OLIMPIADELOR la disciplinele tehnologice în 2015. La ALBA, etapa naţională pentru Fabricarea produselor din lemn

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, în 6 martie urmând să fie afişate rezultatele.

Rezultatele de la simulare vor fi analizate în cadrul şcolii prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului. Astfel, se va încerca optimizarea rezultatelor elevilor în vederea susţinerii examenului de la sfârşitul clasei a VIII-a.

În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Citeşte şi Sesiunea 2015 de SIMULARE a examenului la EVALUARE NAŢIONALĂ, clasa a VIII-a, în perioada 23-25 februarie. MODELE de SUBIECTE

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va avea loc în 2 martie la Limba şi literatura română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, în 4 martie la proba obligatorie a profilului şi în 6 martie la proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a), afişarea rezultatelor fiind programată în 12 martie.

Examenul de bacalaureat din 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie – iulie şi august – septembrie.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei. Simularea examenului, în martie

În ceea ce priveşte înscrierea în clasa pregătitoare, aceasta începe în 16 februarie. Anterior, unităţile de învăţământ vor face publice informaţii privind numărul de clase disponibile şi activitatea şcolară, inclusive fotografii ale spaţiilor în care se desfăşoară aceasta.

Ministerul Educaţiei a publicat Calendarul înscrierii în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2015-2016, aflat în stadiul de proiect.

Citeşte şi CALENDARUL ÎNSCRIERILOR în clasa pregătitoare şi clasa I, în anul şcolar 2015-2016, publicat de Ministerul Educaţiei. Cereri, din 16 februarie

CALENDARUL ANULUI ŞCOLAR 2015-2016

Anul şcolar are 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

Anul şcolar 2014-2015 este structurat pe două semestre.

După vacanţa intersemestrială din perioada 31 ianuarie – 8 februarie, începe semestrul al II-lea luni, 9 februarie. Va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Tezele din semestrul II se susţin, de regulă, până la 22 mai 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax