Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majorarea prețului la furaje aduce noi scumpiri în magazine. Carnea de pasăre s-ar putea vinde până la sfârșitul anului la un preț cu 15% mai mare

Publicat

Majorarea prețurilor la furaje ar putea determina scumpirea cărnii de pasăre cu aproximativ 15% în magazine, până la sfârșitul anului. Acestea sunt estimările președintelui Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van, care a declarat că fermierii nu pot vinde la prețuri mai mari pentru că piața nu ar mai suporta aceste majorări.

„Preţurile la furaje au crescut cu 30-35% începând cu luna august, din cauza secetei şi a producţiei mai mici din această toamnă”, a spus Ilie Van.

El a adăugat că scumpirea cărnii de pasăre va fi influenţată şi de majorările de preţ la combustibili şi energie.

„Preţurile la carnea de pasăre vor creşte cam cu 5% la poarta fermierilor, până la sfârşitul anului, dar asta nu reflectă scumpirea din magazine. În general, o creştere de preţ la poarta fermei se regăseşte de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor”, a afirmat Van, care estimează o majorare de preţ la carnea de pasăre de aproximativ 15% în magazine.

Carnea de pasăre s-a scumpit cu 2% în primele opt luni ale acestui an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică Piaţa cărnii de pasăre este estimată la aproximativ un miliard de euro şi a stagnat în ultimii ani.

Sursa: Gândul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax