Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Masă rotundă organizată de ITM Alba în domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă

Publicat

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a organizat vineri o masă rotundă, cu participarea a 50 reprezentanţi cu atribuţii specifice în domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă (SSM) de la unităţi din judeţ, angajatori şi sindicate. Tema aleasă pentru a fi dezbătută a fost „Prevenirea riscurilor în activitatea de mentenanţă (revizii, reparaţii şi curăţenie)”.

Au fost prezentate lucrări de specialitate cu tematica stabilită, în care celor prezenţi le-au fost expuse principalele riscuri de accidentare şi îmbolnăvire profesională în activitatea de mentenanţă, specificul aparte din punct de vedere al securităţii muncii al acestei activităţi, modalităţi de reducere a evenimentelor în această activitate etc.

S-a arătat faptul că la nivel european ponderea accidentelor de muncă produse în timpul intervenţiilor în vederea reparării utilajelor ajunge până la 20%, iar în cazul celor mortale până la 15%, procent care diferă de la o ţară la alta.

Faptul că activitatea este făcută cu intermitenţă, de multe ori doar atunci când apar defecţiuni în funcţionare a echipamentelor de muncă face ca necunoaşterea procedurilor de lucru să fie un factor agravant în producerea evenimentelor.

De asemenea, riscul de accidentare în timpul activităţii de mentenanţă este crescut şi din cauza faptului că în multe situaţii aceste intervenţii de fac cu personal de la terţe unităţi subcontractante, personal care nu cunoaşte suficient de bine structura echipamentelor supuse intervenţiilor.

Riscul mărit este dat şi de faptul că în cele mai multe situaţii lucrările de reparaţii se fac sub presiunea timpului, în special când apar defecţiuni ale echipamentelor, iar procesul de producţie trebuie reluat în timp limitat.

Au avut loc apoi discuţii pe tema expusă şi s-au dezbătut diverse probleme ridicate de participanţii la întâlnire.

În fiecare an, în a doua parte a lunii octombrie, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă organizează în toate statele membre ale Uniunii Europene, „Săptămâna Europeană a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”. Urmare acestui fapt, la nivelul ţării noastre se organizează simpozioane pe tema stabilită anual de către organizaţia menţionată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax