Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Apărării Naționale anunță adoptarea miercuri, în Guvern, prin ordonanță de urgență, a inițiativei de dublare a rentei veteranilor de război

Publicat

Mircea Dusa Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat miercuri, în mesajul difuzat cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, că inițiativa prin care rentele veteranilor de război vor fi dublate ”va fi adoptată chiar astăzi prin ordonanță de urgență a guvernului”.

”(…) Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne au propus o inițiativă, care va fi adoptată chiar astăzi prin ordonanță de urgență a guvernului, prin care rentele dumneavoastră să fie dublate. Este o măsură reparatorie, firească, pe care o luăm cu toată dragostea și respectul pe care vi le purtăm. (…) Dincolo de vorbele frumoase, care au și ele menirea lor, aceea de a vă mângâia sufletele greu încercate, dumneavoastră aveți nevoie de sprijin concret, pe care vă asigur că nu vom ezita să vi-l asigurăm. Așa cum suntem aproape părinților, copiilor, soțiilor, fraților și surorilor camarazilor noștri căzuți în teatrele de operații, așa cum îi sprijinim permanent pe toți militarii răniți în misiunile încredințate peste hotare sau pe teritoriul național, tot așa vă suntem și vă vom fi aproape și dumneavoastră, veteranilor, invalizilor și văduvelor de război”, le-a transmis ministrul Dușa veteranilor de război, în mesajul difuzat de MApN miercuri dimineața.

Ministrul Apărării a amintit că militarii depun miercuri, de Ziua Veteranilor de Război, la monumentele eroilor ridicate în marile garnizoane și pe locurile de bătălie ale celui de Al Doilea Război Mondial, coroane de flori în semn de pios omagiu ostașilor care și-au dat viața pentru țară.

Potrivit mesajului lui Dușa, manifestările ”se înscriu într-o serie mai largă, începută cu câteva săptămâni în urmă, pentru că, la inițiativa premierului Victor Ponta, la 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, Guvernul României a declarat anul 2015 drept <<Anul Veteranilor de Război>>”.

Ministerul Apărării Naţionale, în semn de preţuire pentru cei care au scris, cu sângele şi sacrificiul lor, cu devotament şi curaj, istoria glorioasă a ţării noastre, va organiza, pe durata întregului an, în toate marile garnizoane din ţară, acţiuni dedicate acestui eveniment.

”România a înregistrat, în cele două campanii purtate, atât în est, cât şi în vest, peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi de război (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent mai sunt în viaţă circa 20.000 de veterani de război, 760 de văduve de război şi aproximativ 102.000 de văduve ale veteranilor de război, cărora le datorăm respect, preţuire şi recunoştinţă. Folosesc de pe acum prilejul de a le ura viaţă lungă şi liniştită şi de ai asigura că Armata Română nu i-a uitat”, a transmis Dușa.

Potrivit ministrului, în luna aprilie s-au desfăşurat deja o serie de acţiuni. Au fost organizate adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, evenimente în unităţi militare în cadrul programului „Armata – O şcoală altfel”, spectacole şi expoziţii cu imagini de arhivă, activităţi de îngrijire a monumentelor şi a mormintelor eroilor. Totodată, ministrul a subliniat că ministerul desfăşoară de mai mulţi ani un amplu proiect de reabilitare a cimitirelor şi monumentelor eroilor din ţară şi străinătate.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. IOAN

    miercuri, 29.04.2015 at 14:21

    E BINE SA STIE TOATA LUMEA CA IN CROATIA UN VETERAN DE RAZBOI PRIMESTE 3500E PENSIE +2500E RENTA,IAR LA NOI 320 LEI/LUNA.LA 104 ANI,ISTRATE IOAN ,DIN SAT DRASAOV,SE BUCURA DE VIZITA SI AJUTORUL PRIMARIEI SPRING si a AS. JUD. A VETER deRAZB.AB–DAR .ACESTIA NU POT FACE MAI MULT CA N-AU BANI–BANI-S In BUCURESTI LA MINISTER+SENAT+PARLAM.CUM E POSIBIL CA UN VETER. DE RAZBOI RANIT TIRIT IERNI INTREGI PRIN NEMETI SI DEGERAT SA PRIMEASCA MAI PUTIN DECITUN REVOLUTIONAR DIN -89.CUM NU LE E RUSINE SA DISCUTE MAJORAREA SI ACORDAREA DE PENSII SPECIALE ,CIND SUNT OAMENI CARE TREBUIAU DIN -89 PRIMII CARE SA SE BUCURE DE ACESTE DREPTURI CE LE APARTIN–D-LE MINISTRU NU NE MAI IMBATATI CU VORBE CALDE SI FRUMOASE CA ASTEA NU TIN DE FOAME ,DE FRIG,DE MEDICAMENTATIE SAU ALTE ACCESORII INTIME SPECIFICE VIRSTEI.VIZITATI SI D-STRA IMPREUNA CU PRIMARUL SI PRESED. AS. JUD. A VETER. DE RAZ. DIRECT ACASA 10-20 VETERANI DE RAZBOI SI VEDETI CU CE SE CONFRUNTA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax