Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Rata de infectare în școli este sub 1%. Trebuie să fim solidari cu medicii, să suspendăm cursurile

Publicat

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă că rata de infectare în școli este sub 1%. A precizat că Guvernul României a luat decizia de închidere a școlilor pentru sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților.

”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrile PRO TV, potrivit edupedu.ro.

În opinia sa, ”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”.

”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a afirmat ministrul Educației.

Toate școlile sunt închise de luni, 9 noiembrie, timp de cel puțin 30 de zile, a anunțat joi seara președintele Klaus Iohannis.

sursă: edupedu.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax