Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, mesaj pentru elevii Colegiului Militar din Alba Iulia: „Non scolae, sed vitae discimus…”

Publicat

Fostul primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a participat la sărbătoarea celor 100 de ani împliniți de Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, alături de președintele Klaus Iohannis. Acesta a transmis un mesaj pentru elevii liceului, pe care l-a postat pe pagina sa de facebook. ”Non scolae, sed vitae discimus” a scris Hava, ceea ce s-ar traduce prin ”Nu pentru școală învățăm, ci pentru viață”. 

”100 de ani de învățământ militar la Alba Iulia înseamnă mai mult decât o spun cifrele. Școala aceasta nu doar poartă cu ea o întreagă istorie, școala asta este istorie!

În spatele celor 100 de ani sunt 25 de generații de OAMENI, ambasadori ai acestui oraș, care au făcut din Romania un loc mai sigur iar azi, din cerul țării, unul mai senin. Un simbol al stabilității și încrederii pentru români.

„Non scolae, sed vitae discimus…” Sunt aproape 2000 de ani de când Seneca a spus asta și câțiva ani de când conducătorii acestei școli au preluat-o și au facut misiune din viziune.

În cei 100 de ani de Liceu Militar și Colegiu, elevii, familiile lor, profesori și cadre militare au înțeles asta si i-au dat dictonului cea mai devotată formă: aceea de a se pune în slujba României și a românilor.

Fiecare L.M.-ist știe că aici nu se învață pentru note, nici pentru premii, nici măcar pentru părinți, ci pentru viață. Rezultatele pe care le obțineți constant confirmă performanță, din Cealaltă Capitală. Pentru toți cei implicați, din școală și din afara ei, pentru tot ceea ce faceți, Alba Iulia și România vă mulțumesc!

Viață lungă și cer senin!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax