Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, sărăcuţ în proprietăţi imobiliare: Vezi câţi metri pătraţi de teren deţine primarul din Alba Iulia

Publicat

Iubirea de pământ este unul dintre sentimentele care a încercat omenirea din cele mai vechi timpuri. Fie că îl achiziţionează pentru a-şi ridica vile luxoase sau pur şi simplu pentru a bifa în portofoliul de proprietăţi, pământul reprezintă dezideratul tuturor românilor şi nivelul de bunăstare a fiecăruia este măsurat în suprafaţa de teren pe care o deţine. Din această categorie nu fac excepţie nici primarii din oraşele reşedinţă de judeţ ale României. Vă prezentăm suprafaţa de teren declarată şi aflată în proprietatea primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Potrivit unei analize făcute publică de econtextro, asupra proprietăţilor imobiliare ale primarilor reşedinţelor de judeţ, edilii preferă cu precădere zonele intravilane, pe care îşi pot ridica ulterior construcţii. Unul dintre primarii care, potrivit declaraţiei sale de avere, deţine doar teren intravilan este Mircea Hava. Primarul nostru pare destul de sărac, dacă ar fi să calculăm averea în suprafaţa de pământ pe care o deţine. În topul primarilor, în funcţie de pământul declarat, Mircea Hava se situează pe un umil loc 26, cu doar 1.650 de metri pătraţi de teren intravilan şi niciun petec de pământ extravilan. Astfel, în ultima sa declaraţie de avere, se arată că primarul nostru deţine o suprafaţă de 1.400 metri pătraţi de teren intravilan, pe numele familiei, achiziţionat în 1998 şi alţi 250 de metri pătraţi de pământ, tot intravilan, cumpărat în 2004. O suprafaţă destul de redusă am putea spune, având în vedere faptul că timişoreanul Gheorghe Ciuhandu se laudă cu nu mai puţin de 275.000 de metri pătraţi de teren intravilan şi alţi 275.820 metri pătraţi de pământ în extravilan.

La polul opus, pe locul 36 în top, îl găsim pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, edilul care, potrivit declaraţiei sale de avere, nu deţine nici măcar un metru de teren, fie el intravilan sau extravilan.

Aceeaşi analiză mai arată că, la nivelul ţării, doar 16 primari au terenuri în extravilan, restul optând pentru proprietăţi în intravilan. Vezi pe econtext.ro cum stau cu terenurile ceilalți primari de reședințe de județ din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax