Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Negocierea salariilor din sănătate. Manager de spital:Ministrul Muncii a spus că nu impresionează nicio grevă

Publicat

palatul-victoria-guvern

În urma întâlnirii premier – sute de manageri de spital și directori medicali, pentru a fi discutate problemele legate de salariile angajaților din sănătate, se va forma un grup de lucru. Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, a arătat că la discuții a participat și Darius Vâlcov, iar ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis reprezentanților sistemului de sănătate că nu impresionează nicio grevă.

Potrivit Digi24, la ședința cu managerii și directorii de spital au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar și Sevil Shhaideh, fost ministru, actual consilier de stat, și Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul prim-ministrului, condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare cu executare.

„Doamna Olguța Vasilescu a spus că cifra nu se poate modifica (plafonul sporurilor – n.r.). (…) Doamna Olguța Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine, că nu impresionează nicio grevă și că, orice grevă ar fi, asta este situația, a declarat Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

La rândul său, Cătălin Grasa, manager Spitalul județean din Constanța, a confirmat la ieșirea de la întâlnire că ministrul Lia Olguța Vasilescu a declarat că va trimite Curtea de Conturi la spitale. „Mi se pare firesc, dacă cumva nu au fost aplicate corect (sporurile – n.r.)”, a arătat Grasa.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorin Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au discutat astăzi cu managerii spitalelor pe tema salarizării din sistemul de sănătate și a modalității de aplicare a sporurilor.

Am vrut să avem această discuție pentru că domeniul sănătății este prioritar pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul pe care îl conduc. Din acest motiv, sănătatea, alături de educație, a beneficiat de încă o majorare salarială. Vă ascult cu toată deschiderea pentru că vreau să văd direct cu ce probleme vă confruntați. Vom analiza tot ceea ce semnalați dumneavoastră, astfel încât să venim cu soluții concrete și corecte, care să răspundă situațiilor pe care le întâmpinați”, a afirmat prim-ministru Viorica Dăncilă.

Managerii care au intervenit în cadrul întâlnirii au apreciat că noua legislație privind salarizarea în sănătate a determinat majorări salariale consistente, îndeosebi pentru medici. Însă, au semnalat că sunt și cazuri punctuale în care veniturile unor angajați din sistem, aferente lunii martie 2018 au scăzut în raport cu venitul încasat pentru februarie 2018. De asemenea, au fost semnalate unele diferențe în ceea ce privește veniturile medicilor, ca urmare a aplicării regulamentului de sporuri, în funcție de ordonatorul principal de credite de care aparține spitalul în care lucrează, respectiv Ministerul Sănătății, consiliul județean sau consiliul local.

Ca urmare a consultărilor cu cei aproximativ 350 de manageri de spitale, premierul Viorica Dăncilă a stabilit formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Executivului și manageri ai unor spitale din subordinea Ministerului Sănătății, ai consiliilor locale și județene, precum și ai spitalelor monospecializate. Acest grup de lucru va analiza problemele semnalate de manageri și va propune soluții de răspuns.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, joi, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax