Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GALA „ZECE PENTRU ROMÂNIA”: Opt premii de excelență pentru județul Alba

Publicat

Prima ediţie regională a Galei „Zece pentru România” s-a desfăşurat vineri seară, la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj, unde au fost premiate cele mai importante personalităţi ardelene din teatru, muzică, administraţie, educaţie, medicină şi sport.
Amfitrionul serii a fost Florin Piersic, iar prezentatori – Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu.

La acest eveniment, organizatorii au precizat că au fost oferite trofee de excelenţă pentru persoane și personalități care au realizat lucruri remarcabile în domeniul lor de activitate în anul 2010, dar şi distincţii pentru recunoaşterea publică şi aprecierea simbolică a reuşitelor de o viaţă ale unora dintre cei mai valoroşi ardeleni, pentru contribuţia pe care au avut-o până acum în societatea românească.

Iniţiat de Realitatea TV, proiectul „10 pentru Romania” este la a şasea ediţie la nivel naţional şi la prima – organizată în Transilvania. Aceasta va fi urmată, în anii viitori, de ediţii regionale organizate în Timişoara, Baia Mare, Oradea, Iaşi Craiova sau Târgovişte. Gala Naţională, de la “Ateneul Român”, a fost programată pentru data de 15 decembrie.

Județul Alba a reușit să cucerească cele mai multe premii de excelență, după județul Cluj

Prima personalitate care a urcat pe scena galei „Zece pentru România” a fost interpreta de muzică populară Veta Biriș, care a primit premiul de excelență pentru întreaga carieră.

Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”, reprezentat de directorul Valer Cerbu şi eleva  Iulia Todică. Colegiul „HCC” a primit premiul de excelență și titlul de cel mai bun liceu din Transilvania, datorită rezultatelor obţinute de către profesori şi elevi.

Liviu și Claudiu Necșulescu – patronii companiei „Jidvei” – au primit cel de-al treilea premiu de excelență acordat județului Alba, pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii „Jidvei”, respectiv pentru succesul pe care l-au adus mărcii cu acelaşi nume și premiile naționale și internaționale obținute de vinurile produse de compania de pe valea Târnavei.

Pentru parteneriatul public – privat prin intermediul căruia Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia a fost restaurată, au primit trofee de excelenţă primarul Mircea Hava, arhitectul Dan Sabău – „Grup Corint” şi restauratorul Septimiu Suciu.

Ultimul premiu din Gala Laureaţilor a fost acordat interpretului de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, pentru întreaga sa carieră.
Au mai primit premii de excelenţă Zece pentru România prim-ministrul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, directorul Teatrului Maghiar Cluj, Tompa Gabor, antrenorul Ladislau Bölöni, chirurgul cardiolog Radu Deac de la Târgu-Mureş, primarul Sibiului, Klaus Johannis, tenorul Marius Budoiu de la Opera Naţională din Cluj, pictorul clujean Mircea Cantor, actorul Dorel Vişan, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, primarul Aradului, Radu Falcă şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor, Dumitru Banciu.

Trofee de excelenţă au mai primit taragotistul Dumitru Fărcaş, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, profesorul de actorie Eva Papp, Banca Transilvania, reprezentată de directorul general adjunct Nicolae Tarcea,  primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, chirurgul urolog Mihai Lucan.
Organizatorii au precizat că au renunţat la alegerea premianţilor pe baza unor sondaje sociologice în favoarea unui juriu secret, alcătuit din 39 de personalităţi din Transilvania.

Foto: Ziua de Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax