Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua lege a malpraxisului ar putea intra în vigoare până la sfârșitul lunii iunie. Vezi ce se va modifica

Publicat

Proiectul de lege care reglementează malpraxisul va fi pus în dezbatere publică în următoarele săptămâni și s-ar putea adopta până în data de 30 iunie sau cel târziu în septembrie. Potrivit ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în urma schimbărilor, firmele de asigurări vor fi mai implicate în ceea ce privește acordarea de despăgubiri victimelor.

Prezent la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu a vorbit despre proiectul de lege privind malpraxisul. Potrivit acestuia, primul lucru care se va schimba este legat de comisia de experți care va evalua cazul de malpraxis. Colegiul Medicilor nu va fi exclus din acest context.

„Experţii care vor veni să controleze şi să spună dacă este sau nu malpraxis vor fi mult mai independenţi şi mult mai obiectivi. Prin noul proiect, va fi evaluat şi modul de despăgubire. Colegiul Medicilor nu va fi exclus din acest proces”, a spus ministrul.

O altă noutate pe care o aduce proiectul vizează preluarea unei părţi din responsabilitate de către firmele de asigurări. „Firmele de asigurări, care încasează de ani de zile mulţi bani pentru riscul profesional, să plătească. Până acum, nu au plătit nimic”, a precizat Nicolăescu în cadrul emisiunii.

Secretarul de stat Raed Arafat este cel care coordonează proiectul malpraxisului.

„Dacă dezbaterea publică nu se va lungi prea mult și nu vor exista prea multe obiecții, poate până în 30 iunie va fi adoptat. Dacă nu, din luna septembrie”, a mai declarat Eugen Nicolăescu.

 sursa: evz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. 1907

    luni, 15.04.2013 at 08:13

    ……….atata timp cat intr-o comisie de evaluare se va afla cate un reprezentant din colegiul medicilor din orasul respectiv nu avem nici o sansa la o solutionare obiectiva,comisia ar trebui adusa dintr-un oras de la cel putin 100 km de savarsirea malpraxisului………..lucrez intr-un domeniu auxiliar medicinei…..deci stiu…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax