Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O terapie anti-COVID pe bază de anticorpi ar putea ajunge pe piață anul acesta

Publicat

O terapie pe bază de anticorpi ar putea fi pusă pe piață până la sfârșitul anului, a anunțat directorul unei firme de biotehnologie care lucrează cu gigantul farmaceutic Eli Lilly, potrivit CNN.

„Ne mișcăm cu o viteză incredibilă. E ca și cum ai alerga 100 de metri în două secunde”, a spus Carl Hansen, directorul companiei AbCellera.

Compania a pornit acum două săptămâni testele clinice din faza a doua, care vor implica sute de pacienți cu COVID-19. Unii dintre aceștia vor primi tratamentul cu anticorpi în doze diferite, iar alții vor primi un placebo – o pastilă care nu are niciun efect – și apoi medicii vor compara modul în care fiecare grup reacționează la tratament.

Hansen a spus că studiul din faza 1, desfășurat pe zeci de pacienți, a arătat că medicamentul este sigur.

Pentru a dezvolta acest medicament, AbCellera a ales un anticorp „superstar” de la un pacient care s-a recuperat după COVID-19.

În doar 10 mililitri de sânge, pacientul a avut mai mult de 500 de anticorpi. Oamenii de știință l-au ales pe cel care a fost cel mai puternic în combaterea coronavirusului și a fost, de asemenea, ușor de dezvoltat, clonat și fabricat.

Hansen a spus că medicamentul ar putea ajuta alte două grupuri, în afară de pacienții infectați: cei care au fost expuși la COVID-19, dar nu au dezvoltat simptome, precum și cei cu risc ridicat de expunere, cum ar fi personalul medical.

sursa: edition.cnn.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax