Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiadă Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene, pentru elevii militari

Publicat

Elevii din clasele a XI-a din colegiile militare vor putea participa la Olimpiada Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene. Organizarea unei astefel de olimpiade a fost decisă miercuri, în cadrul celei de-a treia reuniunii a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar.

Cele mai bune 10 lucrări ale elevilor vor fi publicate de către EUMSS Forum într-o carte online iar premierea celor mai bune lucrări va avea loc la Bruxelles în mai 2021.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Cea de-a treia reuniune a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar s-a desfășurat sub forma unei videocenferințe având în vedere situația epidemiologică actuală. La această ediție au participat reprezentanți ai liceelor militare din Cipru, Portugalia, Italia, Franța, Austria și România, și cu statut de invitat Serbia și Ucraina.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a fost reprezentat la această întâlnire de comandantul instituției, colonel Marcel Domșa, alături de care s-a aflat și colonelul Sorin-Gabriel Hazu din partea Direcției generale management resurse umane.

Forumul reprezintă un proiect inițiat la nivelul Uniunii Europene și își propune printre altele crearea de module comune de instruire privind istoria, geografia Uniunii Europene și valorile comune europene, schimbul de bune practici, crearea de parteneriate și proiecte comune în cadrul ERASMUS+, schimbul de elevi și profesori.

Numărul de participanți la acest forum a crescut de la o întâlnire la alta, ceea ce demonstrează atractivitatea problematicii dezbătute, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax