Connect with us
Publicitate

Uncategorized

OPINII | Ce aș face eu, dacă aș putea, pentru județul Alba – Alin Cucui

Publicat

Ziarul Alba24.ro a lansat o nouă rubrică, ”Opinii” – deschisă tuturor celor care doresc să se exprime pe subiecte de interes public, din județul Alba. Pentru început, am lansat o invitație politicienilor locali de a face o analiză a situației actuale a județului, de a scoată în evidență ce nu li se pare în regulă și de a spune ce ar face ei pentru ca acele lucruri să se schimbe. Practic, să răspundă, printr-un articol, la întrebarea „Ce aș face eu pentru Alba dacă aș putea?”. Astfel, cei care sunt în Opoziție pot să dea idei celor care sunt la Putere, iar cei de la Putere pot să le arate tuturor ce au de gând să facă.

Primul care a răspuns invitației Alba24.ro a fost senatorul Alexandru Pereș. Cel de-al doilea politician care a răspuns apelului Alba24, Clement Negruț Următorul politician local care a scris ce ar vrea să facă pentru Alba a fost Florin Roman (PNL), vicepreședinte la Consiliul Județean Alba. Și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrela transmis o opinie. Vedeți în continuare textul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Alin Cucui:

”În calitatea mea de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba mă ocup, în fiecare zi, de probleme care țin de dezvoltarea Județului Alba. Fie că vorbim de drumurile județene, de alimentările cu apă, de canalizare, de servicii medicale sau de portofoliul de proiecte de dezvoltare pentru viitoare programare financiară a UE, toate sunt probleme de care ne ocupăm la Consiliul Județean Alba.

Eu sunt economist de formație și am fost educat să țin cont întotdeauna de costuri, să fiu atent la bani și la cheltuirea lor. Cea mai importantă dintre măsurile pe care eu le-aș lua, dacă aș putea, – și cred că o să am ocazia să o fac – ar fi simplificarea procedurilor legale și administrative care trebuiesc îndeplinite de instituțiile și autoritățile publice. Este o măsură cu dublu sens: ne-ar ajuta să economisim bani, dar și să generăm venituri.

Am lucrat atât în administrație cât și în mediul privat și cunosc ambele fețe ale monedei. Din păcate, birocrația este înfiorătoare și afactează ambele medii.

Tocmai de aceea, aș face proceduri de licitație mai clare și mai simple, aș simplifica și aș armoniza legile administrației, pentru ca fiecare cetățean să poată înțelege clar care îi sunt drepturile și cum se poate bucura de ele, dar și pentru ca erorile produse de sistem să fie cât mai puține și cât mai lipsite de importanță.

Nu este normal ca pentru o licitație să trebuiască să vii cu o roabă de acte! Nu este normal ca pentru o autorizație să faci mai multe drumuri și să aduci o geantă de hârtii! Nu este normal ca pentru a beneficia de o adeverință să ai nevoie de o altă adeverință și de nu știu câte semnături după care trebuie să umbli mai multe zile!

Acestea sunt doar câteva aspecte de care m-aș ocupa, dacă aș putea. La prima vedere nu par foarte importante, dar sunt. Din cauza unei legislații stufoase și prost armonizate acum se face un consum uriaș de energii și resurse pentru rezolvarea unor probleme sau îndeplinirea unor condiții. Sunt aspecte ce au ca efect încetinirea procesului de dezvoltare, creșterea costurilor și uneori chiar încremenirea în proiect.

De asemenea, dacă aș putea, aș da mai multe responsabilități și mai multă importanță Consiliului Județean Alba. Această instituție a dovedit că se poate ocupa de problemele cetățenilor, că știe ce trebuie făcut și mai ales a arătat că se poate face! Tocmai de aceea, aș aduce mai multe responsabilități la Consiliul Județean Alba, asta însemnând și mai multe probleme rezolvate pentru cetățeni și o mai bună și mai rapidă dezvoltare a județului Alba.

 

Alin Cucui, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax