Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizări pentru referendum în Alba. A fost desemnat preşedintele biroului electoral

Publicat

judecart

Pregătirile pentru desfăşurarea referendumului din 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu au început şi în judeţul Alba. Sâmbătă, la ora 19.00, a fost desemnat preşedintele biroului electoral de circumscripţie a judeţului Alba: Maria Teodora Țîmpea.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, au susţinut, sâmbătă dimineaţa, o videoconferinţă cu prefecţii, în cadrul căreia au fost discutate o serie de măsuri organizatorice şi administrative ce vor fi întreprinse la nivelul MAI, pentru desfăşurarea în bune condiţii a referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României.
La videoconferinţă au mai participat secretarul de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Constantin Cătălin Chiper, precum şi reprezentanţi ai structurilor implicate în desfăşurarea referendumului.
Ministrul Ioan Rus a solicitat structurilor MAI să se implice cu responsabilitate în gestionarea măsurilor privind desfăşurarea în condiţii de deplină legalitate a procesului electoral.
„La fel ca la alegerile locale din 10 iunie a.c., pe care le-aţi organizat impecabil, vă cer, şi de această dată, să daţi dovadă de profesionalism, responsabilitate, echidistanţă şi de bună credinţă în tot ceea ce ţine de desfăşurarea acestui referendum”, a spus ministrul Ioan Rus.
La rândul său, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a atras atenţia prefecţilor şi tuturor factorilor responsabili să respecte cu stricteţe calendarul de organizare şi desfăşurare stabilit prin hotărârile de guvern adoptate în şedinţa Executivului de sâmbătă, precizând totodată că, în perioada următoare, vor avea loc activităţi de evaluare a stadiului de îndeplinire a sarcinilor potrivit competenţelor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax