Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parcul dendrologic din Alba Iulia: Acces până la ora 20.00, fără bilet pentru copiii sub 6 ani, taxă foto şi amenzi pentru cei care tulbură liniştea. Propuneri

Publicat

parcul dendrologic alba iulia1 Deschis oficial de acum doi ani, Parcul dendrologic de pe dealul Mamut, lângă Alba Iulia a completat oferta locală, de relaxare şi locaţii pentru plimbări, cu opţiunea vizitării unei adevărate minuni peisagistice a Transilvaniei. Parcul natural cu peste 1.200 de specii de plante din toate colțurile lumii. Acum, administratorii locaţiei vin cu completări în regulament, pentru buna funcţionare a acesteia.

Este vorba despre scurtarea perioadei de acces în parc, zilnic, până la ora 20.00. Locaţia rămâne deschisă până la ora 21.00 (în perioada aprilie – octombrie), însă ultima intrare pe zi se face cu o oră mai devreme.

De asemenea, vor fi scutiţi de plata taxei de acces copiii sub 6 ani şi persoanele cu handicap. Reamintim că biletul de intrare costă 2 lei pentru adulţi, respectiv un leu pentru copii şi tineri până în 18 ani.

Grupurile şcolare organizate vor avea acces gratuit, dacă vizita este în scop educaţional şi doar dacă sunt însoţite de un cadru didactic.

La capitolul sancţiuni, riscă amenzi între 500 şi 1500 de lei cei care distrug arbori, plante, bănci, coşuri de gunoi sau alte obiecte de mobilier, cei care aprind foc, fumează sau consumă alcool ori substanţe interzise ori joacă sport în cadrul parcului (inclusiv cu bicicletele sau rolele), dar şi cei care campează, fac zgomot prin strigăte sau ascultă muzică.

În plus, este introdusă o taxă de 50 de lei pentru cei care vor să facă şedinţe foto în cadrul parcului. „Pentru efectuarea de şedinţe foto în interiorul parcului, în scop comercial sau aniversar, taxa de intrare în parc este de 50 de lei/şedinţa foto, participanţii nefiind scutiţi de plata taxei de vizitare”, se arată în documentaţia proiectului ce intră la aprobare în şedinţa de marţi, 30 august.

Minunea peisagistică a Transilvaniei, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 19 de hectare, cu specii diverse de copaci, plante, flori şi faună, dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, podețe şi o parcare de 600 mp.

Citeşte şi FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Citeşte şi Parcul Dendrologic Alba Iulia: Regulamentul de funcţionare în atenţia CL. Programul, accesul vizitatorilor şi activităţi interzise

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax