Connect with us
Publicitate

AIUD

Parteneriat între Aiud, Teiuș și alte cinci comune din Alba, pentru înființarea unor rețele de alimentare cu gaze naturale

Publicat

Municipiul Aiud, orașul Teiuș și comunele Rădești, Lopadea Nouă, Mirăslău, Livezile și Rimetea au încheiat un parteneriat în vederea înființării unor rețele inteligente de alimentare cu gaze naturale, au anunțat reprezentanții Primăriei Aiud.

Programul național de racordarea populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distrubuție a gazelor naturale permite autorităților publice realizarea unor investiții masive în infrastructura de gaze.

În acest sens, Consiliul Local Aiud, în ședința din 27 noiembrie 2020, a aprobat încheierea unui parteneriat între UAT Municipiul Aiud și U.A.T.: orașul Teiuș, comunele Rădești, Lopadea Nouă, Mirăslău, Livezile, Rimetea, în scopul scrierii, depunerii și implementării unui proiect în cadrul Programului operațional Infrastructură mare, 2014-2020 — axa prioritara 8 Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, obiectivul 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului național de transport al gazelor naturale cu alte state vecine, acțiunea „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final.

Prin acest proiect se vor înființa rețele inteligente de alimentare cu gaze naturale în localitățile în care nu există astfel de rețele: Măgina, Păgida, Gîrbova de Jos, Gârbovița, Gîrbova de Sus, Țifra – prin intermediul cooperării cu alte unități administrative învecinate menționate anterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax