Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partidul Comunist Chinez schimbă Biblia în manualele școlare: Iisus este prezentat ca un ucigaș care omoară cu pietre o femeie

Publicat

Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia creștină și provoacă indignare în rândul credincioșilor catolici din țară.

Astfel, conform unui manual școlar, publicat de o instituție de învățământ de stat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeia adulteră, din binecunoscutul pasaj al Evangheliei după Ioan.

Distorsionarea pasajului biblic a provocat nemulțumirea credincioșilor catolici din China, informează UCA News. citat de Universul.ro.

Pasajul biblic denaturat apare într-un manual școlar chinez, publicat de Universitatea de Științe Electronice și Tehnologie a Presei, în care este predată „etica și legea profesională”.

Conform Evangheliei după Ioan, femeia păcătoasă urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, deoarece încălcase „legea vremii”.

Iisus le-a spus atunci oamenilor adunați cu intenția de a o ucide cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”.

Mulțimea s-a retras, iar femeia a fost astfel salvată de la moarte, după ce Isus i-a spus că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

În varianta chinezească, după plecarea mulțimii, Isus este cel care ridică piatra și o ucide pe femeie, spunând: „Și eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”.

Acest gen de adaptări sunt specifice dictaturilor care tind să denatureze fapte istorice sau texte cunoscute, pentru a le pune în acord cu doctrina proprie.

De câteva luni, cu întreaga atenție a lumii îndreptată înspre pandemia de COVID-19, Partidul Comunist Chinez a reinițiat vechea sa luptă de denigrare a creștinismului, se arată într-o analiză Wall Street Journal.

Un enoriaș care a încărcat manualul pe rețelele de socializare a spus că denaturarea este o insultă pentru Biserica Catolică.

„Vreau ca toată lumea să știe că Partidul Comunist Chinez a încercat întotdeauna să denatureze istoria Bisericii, să calomnieze Biserica noastră și să-i facă pe oameni să-i urască Biserica”, a spus acesta în postarea sa.

Mathew Wang, profesor creștin la o școală profesională, a confirmat denaturările dar a spus că conținutul manualului variază de la un loc la altul din China.

Wang a adăugat că manualul controversat a fost revizuit de Comitetul de revizuire a manualelor pentru educația morală din învățământul profesional secundar.

Wang a spus că autorii au folosit un exemplu greșit pentru a justifica legile socialiste chineze.

Autorii cărții, au spus unii catolici, vor să demonstreze că statul de drept este suprem în China, iar un astfel de respect pentru drept este esențial pentru un transfer lin la socialism cu caracteristici chinezești.

Un preot catolic care a refuzat să fie numit a declarat pentru UCA News că denaturarea textului original în sine „este împotriva moralității și a legii, așa cum putem învăța în continuare etica profesională cu această carte?”

„Este un fenomen social trist în China continentală”, a adăugat el.

Paul, un catolic din China continentală, a declarat pentru UCA News că mai multe astfel de distorsiuni ale vieții și istoriei creștine continuă să se întâmple, dar protestele creștine nu vor avea nici un impact.

„Același tipar s-a repetat în fiecare an, dar Biserica nu a luptat niciodată și nu a primit respectul și scuzele pe care le merită”, a spus Paul.

Kama, un catolic care administrează contul de socializare al unui grup catolic, a declarat că conținutul manualului încalcă convingerile religioase, iar autorii și editorii trebuie să-l corecteze public și să-și ceară scuze.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax