Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Familia Aurei Ion acuză modificarea unor probe din dosar


Publicat

În 20 ianuarie se împlinesc patru ani de la tragicul accident aviatic din munții Apuseni în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și tânara studentă la medicină Aura Ion.  În urma tragediei au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu.  Familia Aurei Ion a făcut publică o scrisoare deschisă adesată premierului României în care se acuză modificarea unor probe din dosarul penal pentru a se proteja anumite persoane. Se face o paralelă cu cazul poliţistului acuzat de pedofilie şi se susţine că ”suntem una dintre aceste familii ce trăim în fiecare zi, în fiecare clipă, pe pielea noastră, emanația abuzurilor”.

VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

AURA ION SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI PRIM-MINISTRU MIHAI TUDOSE

STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU  

„Ne-ați îndemnat să ne punem în situația în care familiile noastre pățesc un caz similar cu cel al copiilor abuzați de un om ce, se presupune că, veghează la respectarea legilor, că el însuși, prin activitatea lui profesională, reprezintă legea. Dar iată că lucrurile sunt total contrare, omul legii, NU respectă legea, CI doar abuzează de puterea pe care simte că i-o conferă legea!

CIREȘETE ȘI: Dosarul ACCIDENTULUI aviatic din Apuseni. O soluţie privind cauzele accidentului ar putea fi dată în această toamnă

Iată-ne puși într-o atare situație, când Instituțiile Statului, da, cele ale căror misiune este să vegheze asupra bunăstării țării și să-și protejeze cetățenii, prin funcționarii lor incompetenți și abuzivi, noi, cetățenii acestei țări, suntem omorâți cu zilele. Zi de zi, sistemul acesta putrezit, corodat de interese, în loc să pedepsească abuzurile săvârșite chiar de către oamenii săi și incompetența acestora ce curmă vieți, își pune la adăpost lichelele, le scoate basma curată ori de câte ori comit câte o ilegalitate. Suntem una dintre aceste familii ce trăim în fiecare zi, în fiecare clipă, pe pielea noastră, emanația abuzurilor: la 20 ianuarie 2014 instituțiile abilitate nu au ajuns la victimele accidentului aviatic din Mulnții Apuseni, deși cei însărcinați să acționeze cunoșteau coordonatele, acestea fiindu-le transmise de către supraviețuitori.

Se cereau informații de la Centrul Moscova, în timp ce Ministerul Apărării avea forța necesară și suficientă să intervină, să localizeze și să îi salveze, timpul de intervenție, indiferent de condițiile meteorologice, fiind de 1 oră și 38 minute și s-ar fi ajuns cu elicopterul IAR-330 PUMA SOCAT care, totodată, făcea și localizarea aeronavei prăbușite, așa cum rezultă din ceea ce ne-a comunicat, nouă familiei – întrucât în anchetă nu s-a dorit acest răspuns, Statul Major al Forțelor Aeriene. Dar incompetența și ignoranța și-au spus cuvântul, Romatsa a refuzat intervenția Forțelor Aeriene, în timp lucrători ai Statului nu aveau habar să citească pe hartă și au stat cu coordonatele în buzunar sau, rămânând în registrul dumneavoastră, cu fundu’ pe coordonate!

VIDEO ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Raport final CIAS: Motoare oprite în aer din cauza stratului de gheaţă şi decizie eronată a pilotului

La nivel de coordonare, nu au existat coordonatori. Și au murit!…victimele! Și se face anchetă penală: probe din dosar sunt modificate – pentru a se proteja persoane, modificări care nu-l sesizează sub nicio formă pe Procurorul general. Inițial, nu înțelesesem de ce Procurorul general a dispus mutarea dosarului la București, la Parchetul General, cât timp, în dosar, nu exista niciun suspect. Nu că acum am avea vreunul…Oare funcția actuală a acestuia are vreo minimă legătură cu mutarea dosarului, din februarie 2014? Nu știu…mă întreb. Acum, se prefac că fac o expertiză, în realitate se ascunde mizeria.

 

Se apropie 20 ianuarie! Se fac 4 ani de când noi, familia, trăim cum v-am descris! De când, zi după zi, vedem cum, doar niște minți bolnave, precum cea a polițistului, pot să gândească în ce fel să acopere incompetența, ignoranța, abuzul unora din sistem! Mi-e limpede…Sistemul actual, putrezit, corodat de interese, naște monștrii! Domnule Prim-ministru, ce reacții au instituțiile de la cel mai înalt nivel pentru ca, în DOSARUL CATASTROFEI AVIATICE DIN MUNȚII APUSENI, să fie oprit abuzul, pentru a avea garanția drepturilor noastre, sau drepturile cetățenilor sunt un lux, cum spunea un fost ministru!?” se arată în scrisoare.

FOTO: Accident aviatic în Apuseni: Un avion cu șapte pasageri a căzut între Alba şi Cluj. Au fost găsiți după 6 ore. Pilotul și o tânără au decedat

Aeronava de tip BN-2A-27 Islander, înmatriculată YR-BNP în Munţii Apuseni, s-a prăbuşit într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, lângă localitatea Petreasa.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele României, Klaus Iohannis, la prezentarea noului Dacia Duster, la terenul de golf de la Pianu

Publicat

Președintele Klaus Iohannis participă sâmbătă, în județul Alba, la un eveniment organizat de compania Dacia Renault, la Terenul de Golf ”Paul Tomiță”.

Este vorba despre decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță” și prezentarea noului model de Dacia Duster, care va avea loc la Golf Club „Paul Tomiță”, Pianu de Jos, comuna Pianu.

Klaus Iohannis a venit la volanul unui automobil Dacia Spring electrică, iar după ce a salutat oficialitățile și jucătorii de golf a urcat la volanul unei mașini Dacia Duster pentru a face un testdrive.

”Este o mașină bună” a declarat Klaus Iohannis când a coborât din automobil după testdrive.

După ce a terminat testdrive-ul, Klaus Iohannis a urcat pe scenă alături de oficialități și reprezentații clubului pentru a participa la decernarea premilor pentru golf.

După ce s-au decernat premiile, Klaus Iohannis a mers pentru a vedea terenul de golf, însă nu a făcut declarații și pe alte subiecte.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un primar PNL din Vaslui s-a sinucis într-un spital privat din Alba. Ar fi suferit de depresie

Publicat

Primarul unei comune din județul Vaslui s-a sinucis într-un spital privat din județul Alba. 

Potrivit surselor alba24.ro, primarul comunei Pogoana, din Vaslui, Cristian Spridon, s-a spânzurat cu un cablu, vineri, 17 septembrie, undeva în jurul orei 18.00.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani era primar al comunei din partea PNL Vaslui.

De asemenea, bărbatul era și un cunoscut om de afaceri în județul Vaslui. Acesta avea mai multe ferme de pui.

Potrivit reporterilor de la Vremea Nouă, bărbatul ar fi suferit de o depresie și a venit în Alba pentru a se trata.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind constatat decesul.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Condamnare la Curtea de Apel Alba Iulia pentru trei profesori din Hunedoara care au bătut mai mulți elevi. Ce s-a întâmplat

Publicat

agresiune fetita

Curtea de Apel Alba Iulia a dat o decizie finală, într-un dosar în care un director de școală, un profesor, un secretar au fost judecați pentru purtare abuzivă. 

Școala gimanzială din Vața de Jos, județul Hunedoara, a fost în anul 2016 în centrul unui scandal care a ajuns la nivel național, după ce un elev de 12 ani le-a spus părinților că este bătut în timpul orelelor de către profesori. 

Parte a bătăilor la care erau supuși elevii se întâmplau într-o anexa a școlii unde se ținea cornul și laptele, denumită de elevi, ”camera de tortură”. 

În urma scandalului, un dosar penal a început și timp de mai bine de patru ani Coza Adriana Maria – director la data comiterii faptelor, Mihuț Adrian Victor – profesor de informatică, Coza Adrian Marinel – secretar au fost judecați la două instanțe de judecată.

În primă instanță, a fost judecat și șoferul microbuzului școlar, dar acesta a fost achitat.

Ce s-a întâmplat

Pe tot parcursul cercetării, dar și în timpul judecății cei trei au negat toate acuzațiile.

Însă, după zeci de ore de audieri, anchetatorii au reușit să strângă dovezi împotriva celor trei. Elevii care au fost bătuți au avut discuții și cu psihologi pentru a putea ajuta la caz, mai mult de atât a existat și o filmare făcută cu telefonul mobil de unul dintre elevi.

Ce au reținut anchetatorii:

”1. cu privire la inculpata Coza Adriana-Maria, că:

– Într-o zi din perioada februarie-martie 2016, în calitate de profesor și în timpul orelor de predare la disciplina matematică, l-a lovit pe minorul S. cu palma peste cap și l-a numit „prost”, în altă zi din aceeași perioadă l-a lovit cu inelele de pe degete în zona capului și l-a numit „tâmpit”, iar în altă zi din aceeași perioadă l-a tras de perciuni;

– Într-o zi din luna februarie sau martie 2016, în calitate de profesor și în timpul orelor de predare la disciplina matematică, a lovit pe M. cu palma peste cap și l-a dat cu capul de bancă;

– Într-o zi din luna februarie sau martie 2016, în calitate de profesor și în timpul orelor de predare la disciplina matematică, a lovit pe D. cu palma peste cap și l-a dat cu capul de bancă.

2. cu privire la inculpatul  Coza Adrian-Marinel, că  într-o zi din  luna martie 2016, fiind secretar al școlii, a lovit în camera de alimente pe minoră A., de aproximativ două ori în zona gleznelor, cu piciorul.

4. cu privire la inculpatul Mihuț Adrian-Victor, că:

– Într-o zi din luna februarie 2016,  în calitate de profesor, în timpul orei de educație tehnologică,  a lovit pe minorul S. cu piciorul în picior și l-a numit „tâmpit” iar, într-o zi din luna martie 2016, în timpul orei de informatică, l-a lovit pe minorul S. cu catalogul în zona capului;

– Într-o zi din luna martie 2016, în calitate de profesor, în timpul orei de informatică, l-a obligat pe minorul  A. să își dea șase palme peste față, iar, într-o zi din aceeași lună a anului 2016, în timpul pauzei, a lovit pe minorul A. cu un cablu de calculator peste spate”, se arată în motivarea Judecătoriei Brad.

După ce au fost judecați la Brad, unde cei trei au primit amenzi penale, dosarul s-a mutat la Alba Iulia, la Curtea de Apel.

La Curtea de Apel Alba Iulia, în data de 17 septembrie, magistrații instanței superioare au decis ca:

Adriana Coza să plătească de 7.133 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă faţă de trei elevi, aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Marinel Coza găsit vinovat pentru loviri sau alte violențe, față de un elev a fost condamnat la o amendă penală de 3.200 lei, aplicarea amenzii fiind, de asemenea, amânată pentru un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Mihuţ a primit o pedeapsă de 6.667 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă faţă de doi elevi. De asemenea și în cazul său aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Pe lângă pedeapsa primită cei trei au fost obligați de magistrații Curții de Apel Alba Iulia să achite despăgubiri în valoare totală de 6.500 de lei către familiile elevilor.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT RUTIER pe DN1, pe raza localității Mirăslău: Două persoane rănite după ce o mașină a ieșit în decor

Publicat

Două persoane au fost rănite sâmbătă, 18 septembrie, în jurul orei 13.00, într-un accident rutier produs pe DN 1, pe raza localității Mirăslău. 

Potrivit ISU Alba, ar fi vorba despre un autoturism ieșit în decor  în zona subtraversării A10.

Dintre cele două victime una ar fi încarcerată, dar conștientă.

Misiunea este în dinamică, la fața locului intervin pompierii din Alba cu două autospeciale.

UPDATE 13.25: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, cele 2 victime (bărbat și femeie) erau ieșite din autoturism.

Una din cele două victime este asistată medical de către echipajul SMURD prezent la fața locului.

sursă foto: ISU Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate