Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată la 9 ani de închisoare, pentru autorul crimei de la Sălciua. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

salciua crima

Pedeapsă majorată pentru Ioan Alin Bega, tânărul din Sălciua care a omorât în bătaie un consătean de 60 de ani. Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia l-au condamnat definitiv pe bărbat la 9 ani și 2 luni de închisoare pentru omor și violare de domiciliu, după ce judecătorii de la Tribunalul Alba l-au condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

Decizia definitivă a fost dată de judecătorii de la instanța superioară din Alba Iulia, în data de 17 aprilie. Aceștia au admis apelul făcut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și de către rudele victimei.

CITEȘTE ȘI: CRIMA de la Sălciua: Pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru omor și violare de domiciliu

Magistrații au majorat pedeapsa principală de la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, la 9 ani. De asemenea au păstrat pedeapsa de 6 luni închisoare la care bărbatul a fost condamnat pentru infracţiunea de violare de domiciliu.

În urma contopirii a rezultat pedeapsa de 9 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Mai mult pe latura civilă bărbatul trebuie să platească către cei doi copii ai victimei câte 50.000 de lei daune morale.

CITEȘTE ȘI: Crima de la Sălciua: Tânăr de 32 de ani trimis în judecată pentru OMOR. Riscă până la 20 de ani de închisoare

Reamintim că la începutul lunii octobrie 2018, Ioan Alin Bega, aflat în stare de ebrietate, și-a adus aminte de un conflict mai vechi și s-a dus la locuința victimei. Acolo l-a lovit pe celălalt bărbat cu pumnii și cu capul în față și în piept până când acesta a căzut inconștient la pământ.

Victima ar mai fi avut o șansă de supraviețuire, dacă ar fi fost găsit la timp, dar trupul neînsuflețit a fost descoperit de fratele său la o zi după atac. 

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ la Sălciua. Bărbat găsit mort în casă, de către fratele său. Un suspect a fost reținut

Cadavrul victimei a fost descoperit de fratele acestuia în 10 octombrie. La scurt timp după descoperirea crimei, polițiștii l-au identificat și reținut pe agresor.

Potrivit unor surse din anturajul victimei, motivul conflictului mai vechi dintre cei doi ar fi o idilă cu o femeie.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și de părțile civile (…) pronunţată de Tribunalul Alba. Desfiinţează sentinţa penală apelată în ceea ce priveşte latura penală cu privire la individualizarea judiciară a pedepsei principale pentru infracţiunea de omor şi cu privire la nelegalitatea tehnicii de aplicare a pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii şi, judecând cauza în aceste limite: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor (…): – 6 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiunea de omor,(…) – 6 luni închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) Majorează pedeapsa principală pentru infracţiunea de omor (…), de la 6 ani şi 8 luni închisoare la 9 ani închisoare. (…) Menţine pedeapsa de 6 luni închisoare la care inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de violare de domiciliu, (…) aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 9 ani închisoare, la care adaugă sporul de 2 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă principală de 9 ani şi 2 luni închisoare….” se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia, din data de 17 aprilie 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax