Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedepsele aspre privind munca la negru au adus număr record de angajări, în judeţul Alba

Publicat

 

 

Reprezentanţii ITM Alba spun că modificările aduse Codului Muncii, cu referire în special la cuantumul amenzilor reglementate de legiuitor pentru primirea în lucru a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a unui contract individual de muncă şi spectrul antrenării răspunderii penale a angajatorilor în anumite cazuri, precum şi intensificarea fără precedent a acţiunilor de control efectuate de către inspectorii de muncă din Alba au produs un adevărat record pe piaţa muncii din judeţ. A fost determinată astfel creşterea ofertei de noi locuri de muncă, în condiţiile cerute de lege şi implicit creşterea fără precedent a numărului de noi contracte individuale de muncă înregistrate în aplicaţia electronică Revisal, la nivelul judeţului Alba.

În intervalul 2-31 mai 2011, au fost verificate 163 de unităţi de pe raza judeţului Alba, fiind sancţionaţi contravenţional 118 angajatori, dintre care 18 firme au suportat amenzile substanţiale prevăzute de lege pentru muncă nedeclarată. Au fost depistate în lucru fără forme legale de angajare 25 de persoane, motiv pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 236.000 lei. Pentru alte abateri de la lege au fost aplicate alte sancţiuni, în cuantum de 23.000 lei, au fost constatate 891 de deficienţe şi s-au dispus tot atâtea măsuri obligatorii în vederea remedierii acestora şi intrării în legalitate.

Toate acţiunile de control derulate în acest interval s-au bucurat de cooperarea dintre ITM Alba, Jandarmeria Alba Iulia, IPJ Alba şi Garda Financiară, urmare a Protocoalelor de cooperare încheiate atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial.

Ca rezultat al acestor demersuri, la nivelul judeţului Alba, au fost înregistrate în Revisal un număr de 5.187 noi contracte individuale de muncă, din care 3.251 contracte de muncă pe durată nedeterminată, respectiv 62,67% şi 1.936 contracte de muncă pe durată determinată, respectiv 37,32%.

Reprezentanţii ITM Alba spun că niciodată, în istoria de aproape 12 ani a Inspecţiei Muncii, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, nu a fost înregistrat un asemenea număr de contracte individuale de muncă, într-o singură lună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. stefan

    miercuri, 01.06.2011 at 18:26

    Interesant ar fi sa stim care societati au trecut la angajari ,,masive,,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax