Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 360 de ansambluri noi vor fi inaugurate în 2021. Vezi lista completă și prețurile (P)


Publicat

Primele luni ale anului 2021 au adus o creștere a numărului de tranzacții imobiliare cu circa 15%. Astfel, în primele două luni ale acestui an au fost încheiate 98.883 de contracte de vânzare-cumpărare, față de doar 84.802 în perioada similară a anului 2020.

Potrivit unei statistici efectuate de site-ul dedicat imobiliarelor noi, Korter.ro, în acest an urmează să fie date în folosință peste 360 de ansambluri rezidențiale.

Zona capitalei rămâne polul principal de dezvoltare cu peste 150 de ansambluri construite în București și localitățile învecinate.

Datele Korter.ro arată că începutul anului 2021 a adus și o ușoară creștere a prețurilor pentru imobiliarele noi. Cea mai mare creștere se înregistrează în Cluj-Napoca, unde prețurile locuințelor noi au crescut, în medie, cu 144 euro/mp, ajungând la 1.426 euro/mp.

De altfel, orașul de pe Someș se află în continuare pe prima poziție în topul celor mai mari prețuri/mp pentru locuințe noi. Conform Korter.ro, pe poziția secundă se află Brașov, unde un apartament nou poate fi achiziționat cu prețuri medii de 1.052 euro/mp.

Creșterea pieței imobiliare din Brașov este redată și de cifrele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care plasează orașul de sub Tâmpa pe poziția a treia în ceea ce privește numărul de tranzacții încheiate în primele două luni ale acestui an. Comparativ cu perioada similară din anul 2020, în Brașov au fost efectuate cu 1.812 mai multe tranzacții imobiliare, ajungând astfel la 5.665 de contracte încheiate.

Unde se construiesc ansambluri rezidențiale noi

În prezent, pe site-ul Korter.ro sunt listate peste 800 de ansambluri rezidențiale noi care încă mai au spre vânzare locuințe. Unele dintre acestea au fost deja finalizate și date în folosință, însă mai multe jumătate dintre ele sunt încă în curs de construcție.

În acest an, în România urmează să fie date în folosință peste 360 de ansambluri rezidențiale, iar cele mai multe dintre vor fi în zonele: București – 158, Constanța – 59, Iași – 40, Brașov – 29, Cluj-Napoca – 22, Timișoara – 18, Pitești – 13, Sibiu și Oradea – 8. Lista completă cu ansamblurile rezidențiale noi și cu detalii despre acestea poate fi consultată și pe site-ul Korter.ro.

Deși pandemia de coronavirus a făcut ca interesul pentru achiziția caselor cu curte să crească considerabil, cele mai căutate și tranzacționate locuințe sunt în continuare apartamentele cu două camere.

Cererea tot mai mare de locuințe noi îi încurajează pe dezvoltatorii imobiliari să construiască în continuare. Pe parcursul anului 2020 au fost finalizate 67.816 locuințe, în creștere cu 304 locuințe, față de anul 2019.

Estimările arată însă că trendul de creștere se va păstra, iar numărul din acest an ar urma să fie chiar mai mare. În luna ianuarie 2021, s-au eliberat 2.558 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 10,2%, faţă de luna ianuarie 2020”, transmite și Institutul Național de Statistică.

Noua Casă 2021

Programul Noua Casă 2021 a debutat vineri, 26 martie. Plafonul de garantare a Programului Noua Casa, ediția 2021 este de 1,5 miliarde lei, iar Ministerul Finanțelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.

În acest an, 14 bănci participă la programul Noua Casă: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank.

Programul Noua Casă diferențiază locuințele în funcție de preț în contextul cerințelor legate de categoria locuinței, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

Preț de maxim 70.000 Euro

– majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.

Preț cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro

– locuințe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Prin programul Noua Casă pot fi achiziționate și locuințe mai vechi. Pe site-ul Flatfy.ro sunt listate toate anunțurile de imobiliare scoase la vânzare în România.

În anul 2020, prin programele Prima Casă și Noua Casă au fost acordate 16.102 garanții, pentru credite de aproximativ 3,6 miliarde lei.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană a hotărât să nu reînnoiască contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Publicat

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile COVID-19 de anul viitor cu companii precum AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), a informat miercuri cotidianul italian La Stampa citând o sursă din Ministerul Sănătății din Italia, anunță Reuters.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris ziarul.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunțul „complet neașteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 către UE, a declarat marți un oficial al UE pentru Reuters.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Când începe campania de vaccinare anti COVID, în cabinetele medicilor de familie. Cum se va desfășura imunizarea

Publicat

Campania de vaccinarea anti COVID-19, în cabinetele medicale ale medicilor de familie din județul Alba este preconizată să demareze la începutul lunii mai. 

Mai, exact, potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, campania ar începe în data de 4 mai. 

Momentan, la nivelul județului Alba, din 200 de medici de familie, 44 dintre aceștia și-au exprimat acordul pentru a-și imuniza beneficiarii în cabinete.

Medicii de familie vor utiliza serul AstraZeneca și vaccinul dezvoltat de compania Johnson and Johnson.

Pentru fiecare beneficiar imunizat, medicul de familie va primi 30 de lei.

Programarea se face de către medicul de familie pentru fiecare beneficiar în parte care dorește să fie imunizat la cabinetul medicului.

Cel mai probabil, procesul de vaccinare se va desfășura după orele de consult. La fel ca și la procedura normală de vaccinare, după ce pacinetul este imunizat acesta va fi supravegheat pentru 15 minute, de către medic și asistent.

Miercuri, 14 aprilie, într-o videoconferință, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că la nivel național se va face o achiziție pentru dotarea cabinetelor medicilor cu truse de prim ajutor.

Trusele vor fi folosite în cazul în care persoanele imunizate vor avea reacții adverse.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Voiculescu și Moldovan DEMIȘI din funcțiile de la Ministerul Sănătății. Documentele de revocare, trimise lui Iohannis

Publicat

Premierul Florin Cîțu a cerut revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după o întâlnire la Guvern, între premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat Andreea Moldovan. 

Pe lângă Voiculescu, a fost demisă și Andreea Moldovan.

Comunicat oficial premierul Florin Cîțu: 

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu.

Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății..

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”.

Picătura care a umplut paharul în coaliție

Ministerul Sănătății a elaborat marți un ordin semnat de Andreea Moldovan, prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, în care erau introduse mai mulți indicatori care nu erau în ordinele anterioare scrie G4Media.

Spre exemplu, nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial, dar se pare că premierul nu a fost informat despre acesta.

Primele reacții ale USR

Vom vedea ce facem în continuare, va fi o discuție în organele statutare ale partidului și va fi o decizie acolo.” a anunțat Ionuț Moșteanu, după decizia premierului Florin Cîțu de a-i da afară din Guvern pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan. 

Întrebat dacă i se pare justificată decizia premierului, el a răspuns: ”Mie nu, nu mi se pare deloc justificată, mai ales că a fost o discuție în timpul zilei de luni, la care am și participat și părea că s-au clarificat niște lucruri și pașii următori” potrivit DCNews.ro

Despre ordinul privind metodologia de calcul cu privire la carantinare, Ionuț Moșteanu afirmă că, din ce știe, e o discuție veche de un an, iar premierul a fost informat.

El susține că respectivul ordin publicat în Monitorul Oficial ”stabilea mai multe criterii și aducea mai multă claritate și echilibru”, fiind unele localități care testau, altele care nu testau.

El admite că trebuia făcută o discuție între ministru, secretar de stat și premier, dar spune că nu era cazul de o demitere. ”Ministrul Voiculescu are susținerea partidului, a USR PLUS, și, din punctul meu de vedere este un act de agresiune al premierului în această coaliție” a mai spus Moșteanu, care a răspuns ferm că Voiculescu nu are vreo vină în acest caz. 

Cu privire la coaliția de guvernare, Moșteanu a spus că urmează o discuție astăzi în organele de conducere ale USR PLUS: ”O să decidem”, a anunțat el. 

Știre în actualizare

Sursă: G4Media.ro, digi24.ro, DCNews

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urșii revin aproape de localitățile din Alba. Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată aproape de Mihalț

Publicat

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba (AJVPS) au semnalat prezența unei ursoaice cu pui în zona localității Mihalț. 

Coordonatorul tehnic al AJVPS, Felix-Bogdan Dragomir, a postat pe contul său de facebook o serie de fotografii în care se pot observa urmele unei ursoaice și ale puiului ei, care calcă în urma ei.

Se pare că prezența urșilor în apropierea localităților din județul Alba este din nou în creștere.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, urmele unui urs de dimensiuni mari au fost fotografiate în urmă cu câteva zile și în zona Hăpria-Straja, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia.

Citește și: FOTO AVERTIZARE: Un URS de talie mare și-a făcut apariția lângă Alba Iulia. Atenționare pentru cei care merg în drumeții

Un urs a fost filmat și pe Valea Feneșului:

VIDEO: Imagini rare cu un urs care atacă un mistreț, surprinse pe Valea Feneșului, în apropiere de Zlatna

În urmă cu doi ani, numărul acestora era de asemenea foarte mare. Cartierul Pâclișa al municipiului Alba Iulia a fost terorizat de prezența a doi urși timp de câteva săptămâni:

UPDATE VIDEO: TEROARE la Pâclișa. URSUL A ATACAT într-o gospodărie. Jandarmii au izolat zona și au încercat să-l gonească

Sursă foto: Bogdan Dragomir, AJVPS Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate